Графа е новият посланик на УНИЦЕФ


Графа е новият посланик на  УНИЦЕФ

Владимир Ампов – Графа е новият посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България. В новата си роля, популярният изпълнител, ще работи, за да привлече вниманието на широката общественост и младите хора в България към предизвикателствата, пред които са изправени децата и семействата в риск, както и да ги ангажира с включването им в намирането на решения.

 

Графа се присъединява към дългогодишния посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България, Ани Салич, която подкрепя работата на организацията, свързана със закрила на децата.

"Като посланик на добра воля на УНИЦЕФ, аз ще продължа да подкрепям мисията правата на децата да бъдат защитени“, каза Графа и добави: "В България все още има деца, които живеят в институции, които отпадат от училище прекалено рано, изгубвайки хиляди възможности за реализация. Все още има деца, които притежават глас не само да пеят, но и да изкажат своето мнение, но ние не ги чуваме, или пък деца, които просто нямат глас, за да споделят, че са жертва на насилие. И аз ще подкрепя УНИЦЕФ, за да дадем на децата този глас и бъдещето, на което имат право. Да спасиш едно дете е като да спасиш целия свят. Нека застанем заедно за децата“.

Своята първа мисия, като посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България, Графа поема на дата 25 ноември и символично отбелязва четвърт век от подписването на Конвенцията за правата на детето. Акустичният концерт ще се проведе в зала 3 на НДК и ще подкрепи кампанията на УНИЦЕФ срещу насилието над деца и жени.

"Преди 25 години, почти всички държави по света ратифицират Конвенцията за правата на детето. Тя не е просто документ, а е най-голямото обещание от правителствата към децата: че ще направят всичко по силите си, за да защитят и промотират техните права“ допълни г-жа Радочай, представител на УНИЦЕФ за България.

В България Конвенцията за правата на децата е ратифицирана през 1991 г.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама