Дженифър Лопес стана посланик на ООН


Дженифър Лопес стана посланик на ООН
Снимка: Getty Images/Guliver

Дженифър Лопес се присъедини към списъка с известни личности, сред които Анджелина Джоли, Никол Кидман и Ема Уотсън, станали посланици на добра воля на ООН. Американската звезда ще работи за Фондацията, която е за правата на жените и момичетата.

"Щастливи сме да работим с Дженифър Лопес. Тя ще даде своя принос за една от най-важните каузи на новото поколение - еманципацията на жените и момичетата", заяви президентката на Фондацията на ООН Кейти Калвин.

Дженифър Лопес стъпи в длъжност в петък вечерта по време на кръгла маса в Ню Йорк. Тя ще участва в програмите, свързани с здравето и общото образование на момичетата, както и сексуалните злоупотреби, свързани с различните полове.

"Още повече като майка осъзнавам на какво са подложени жените и децата по света", каза известната холивудска звезда, майка на 7-годишните близнаци Макс и Ема. "Има напредък, но има и още много какво да се прави за равенството между мъжете и жените и достъпа до медицинските услуги", добави Дженифър. "Щастлива съм, че се присъединявам към Фондацията на ООН и съм нетърпелива да направя така, че жените да бъдат в безопасност, в добро здраве и независими" каза още Джей Ло. 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама