7 факта за Леонардо ди Каприо, които не знаете


7 факта за Леонардо ди Каприо, които не знаете
Снимка: Getty Images

Леонардо ди Каприо няма нужда от представяне. Той е един от най-обичаните актьори и неговият чар успя да му проправи път в Холивуд, още когато се появи в „Титаник”. Но въпреки че ролята на Джак го накара да стане истинска звезда, за 30-годишната си кариера той се е снимал само в 29 филма. Ето 7 интересни факта за Лео, които може би не знаете.

1. Кръстен е на Леонардо да Винчи

Докато майката на Лео била бременна с него, тя усетила ритник за първи път, докато гледала картината на Леонардо да Винчи в музея Уфици във Флоренция, Италия. Родителите му сметнали това за някакъв знак и решили да го кръстят Леонардо.

2. Агентът му вярвал, че името ще е пречка

В началото на кариерата си Лео имал затруднения с намирането на агент и когато най-накрая успял, агентът предложил да промени името си на Лени Уилямс, за да се хареса повече на американската публика. Лео отказал, минал през 100 прослушвания и не успял да спечели нито една роля. Но за щастие, 2 години по-късно, Лео намерил нов агент и късметът най-накрая му се усмихнал.

3. Бори се с обсесивно-компулсивно разстройство

Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР) е разстройство на психичното здраве, при което индивидът чувства необходимостта да повтори определено действие, за да се „справи“. Лео обаче упорито се сражава с него. Той непрекъснато се бори с желанието да минава няколко пъти през вратите и се насилва да не стъпва върху всяко петно от дъвка, когато върви по тротоарите.

4. През 2009 купува остров, за да създаде екологичен курорт

Лео платил колосалните 1,75 милиона долара с план курортът да бъде напълно самоподдържащ се и да разполага с 36 вили, които да разчитат само на естествена енергия. Планът му обаче не провървял много гладко заради забавяния на строителството.

5. Осиновява южноафриканско момиче, докато бил в страната за снимките на филма „Кървав диамант“

Въпреки че не я е довел у дома в Лос Анджелис, той изпраща чекове, подкрепяйки нея и груповия дом, където тя живее в момента.

6. Печелил е награда за „най-лошия актьор“

През цялата си кариера Лео е печелил няколко награди, включително Razzie. През 1999 успява да грабне приза за "Най-лоша екранна двойка" за ролята на крал Луи във филма "Човекът с желязната маска".

7. Спасил кучетата си от замръзнало езеро

Това се случило на снимачната площадка. Първо видял едно от кучетата си в езерото и когато скочил на помощ, другото му куче също го последвало в реката. За щастие, накрая всички били живи и здрави.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама