Защо никога да не пропускаме слънцезащитния продукт


Защо никога да не пропускаме слънцезащитния продукт
Снимка: iStock/Guliver

Обичаме слънцето, особено през пролетно-летния сезон, когато то е в изобилие. Но трябва да знаем, че то може да бъде доста опасно, затова трябва да взимаме предпазни мерки. И не става въпрос само, когато сме на плажа, а и в града. Сигурни сме, че постоянно чувате, че трябва да използвате слънцезащитни продукти, когато се излагате на слънце, но ето и защо това е важно за вашата кожата и здравето ви.

1.Защитава от вредните UV лъчи

Постоянно намаляващият озонов слой увеличава риска да бъдем засегнати от вредните UV лъчи. Макар че имаме нужда от слънцето заради нашата ежедневна доза Витамин D, това не означава, че трябва да излагате здравето си на риск. Нанасянето на слънцезащитен продукт всъщност блокира тези вредни лъчи да достигнат до кожата и да доведат до кожни болести.

2. Предотвратява преждевременното стареене

Всички от нас искат кожата им да изглежда млада, блестяща и да бъде здрава. И това е една от най-основателните причини да започнете да използвате слънцезащитен продукт. Той защитава кожата ни и намалява вероятността от появата на бръчки и фини линии.

Ако искате и вие да имате хубава кожа, може да се доверите на новия продукт на Carroten - MAGIC TAN & PROTECT Спрей SPF 30.  Със специално разработен комплекс с тройно действие “Tan Booster” с естествен произход, който усилва естествените процеси за придобиване на тен, удължава тена и активира синтеза на колаген. Продуктът е с интензивно хидратиращ комплекс Hydroact, който подпомага задържането на естествените нива на влажност на кожата.

3. Предотвратяват почерняването

Тенът е полезен, но всичко трябва да е с мярка. Докато се печете на плажа, има риск вашата кожа да бъде увредена от суровите ултравиолетови B лъчи. Изберете слънцезащитен продукт, който е с минимум 30 фактор.

Продуктът трябва да се слага половин час преди излагане на слънце и да се нанася повторно през 2 часа,тъй като при къпане във водата, бърсане с кърпа или при изпотяване слоят пада и трябва да бъде подновен.

4. Намалява риска от появата на рак на кожатa

Изключително важно е да си слагате слънцезащитен продукт, когато се излагате по-дълго време на слънце през пролетно-летния сезон. Той защитава кожата от развитие на различни типове рак на кожата, особено меланома, който е животозастрашаващ.

5. По-малко петна по кожата

Слънцезащитният продукт за лице може да ви помогне да се спасите от неприятните петна по кожата. Ако кожата ви чувствителна, е още по-важно да го използвате.

6. Без изгаряния

Със сигурност вашата кожа ще ви бъде благодарна, ако я мажете с достатъчно количество слънцезащитен продукт, когато се печете.

Слънчевите изгаряния са една от най-честите последици от прекалено излагане на слънце – зачервявания, болка, парене, лющене.

7. Добър козметичен продукт

Освен, че защитават кожата ви, слънцезащитните продукти имат и добър козметичен ефект. Повечето от тях са обогатени с масла и витамини, които правят кожата ни по-мека.

SUMMER DREAMS Олио на Carroten е точно такъв продукт.

Продуктът е с уникална комбинация от масла от морков, кокосов орех и други растителни масла за бързо придобиване на тен. Съдържа също масло от слънчоглед, което подпомага хидратацията на кожата и я предпазва от белене. Витамините А+Е и екстрактът от невен и хризантема се грижат за кожата в дълбочина и я успокояват, с неустоим кокосов аромат.

 

Aко искате кожата ви да е защитена, да бъде здрава и красива, ви препоръчваме продуктите на Carroten. Te съдържат екстракт от морков, витамин А+Е и други природни съставки, които осигуряват ефективна защита срещу слънчевите лъчи и в същото време подпомагат придобиването на здравословен тен.

Carroten използва иновативни, съвременни съставки, в съответствие с най-актуалните международни тенденции в проучването и развитието.

Всички продукти с марката Carroten са тествани в изследователски центрове, което гарантира високото им качество и ефективност.


Сега имате възможност да се включите в играта на Carroten и да спечелите страхотни награди. УЧАСТВАЙТЕ ТУК!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама