Защо да похапваме динените семки


Защо да похапваме динените семки
Снимка: iStock/Guliver

Един от най-често похапваните плодове през лятото е динята. Тя е вкусна и много освежаваща в жегите, затова е предпочитана от много хора.

На много от нас хич не им е приятно да чистят семките, които обаче се оказват, че са много полезни и не трябва да изхвърляме. Подобно на други семена, те съдържат полезни протеини, витамини и други хранителни вещества. Освен това те имат по-малко калории и въглехидрати от бадемите.

Семките от диня също така са пълни с витамин В и магнезий, който помага да се стабилизира вашето кръвно налягане и метаболизъм. Сред другите хранителни вещества, които се намират в тях, са калий, фосфор, натрий, мед, желязо и цинк.

Може да ги похапнете изпечени или да ги оставите да покълнат.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама