Съвети за стройна фигура от французойките


Съвети за стройна фигура от французойките
Снимка: iStock/Guliver

Туристите често се чудят как французойките успяват да останат слаби и елегантни, докато ядат шоколад, големи количества сирене и всичко това с вино. Още по-интересно е, че те не са обсебени със спазването на диети и изтощителни тренировки във фитнеса. Тяхната тайна е в отношението им към храната, което се насърчава в детството.

Смятаме, че може да откраднем няколко техни навика, за да останем във форма без усилие и даже с удоволствие.

Храната като тайнство

Това може би е основната тайна на всяка фреска жена. Отнасяйки се към храната с благоговение, не им позволява да ядат джънк фуд или на крак. Може да кажете, че французите са обсебени с храната, но тяхното обсебване е с изяществото и красотата, а не с количеството. Французойките често обядват и вечерят в ресторанти и кафенета, радвайки се на малки порции, вино и хубаво компания.

Французойката избира качеството

Френските жени предпочитат най-доброто и най-свежото. Техният принцип е да изберат по-скъпото и по-хубавото, отколкото по-евтиното. Няма алтернативи: винаги ще бъдат няколко парченца качествен черен шоколад или лека ръчно направено торта, отколкото голяма порция евтин сладолед (който най-вероятно съдържа вредни трансмазнини). Тя също така винаги би избрала прясна риба вместо евтино пилешко месо с неизвестно качество.

Винаги поставя вилицата си на чинията

Никоя французойка няма да яде бързо, тъпчейки тялото си. Тя по-скоро ще яде бавно, ще дъвче всяка хапка с удоволствие и ще прави почивки, за да говори с тези, които са на масата, правейки обикновеното хранене празненство на вкуса и общуването.

Тя е напълно честна със себе си по отношение на храната, но никога не се забранява нищо

Французойката напълно разбира, че гъшият дроб и сиренето Бри са много мазни храни. Тя перфектно знае, че няма да може да остане във добра форма, ако яде кроасани и пресен хляб два пъти на ден. Въпреки това тя никога не си забранява нищо. По-добре да си позволиш да хапнеш малко от това, което обичаш, отколкото да страдаш от пълно въздържание.

Всичко е в умереността и баланса

Френските жени знаят разликата между желание да се поглезиш с нещо вкусно и самоугаждане. Ако искат да останат във форма, няма да ядат торти, сирене и хляб цял ден. Те не си забраняват малки удоволствия, но разбират, че стройната фигура може да се поддържа само с умереност и баланс. Може да ядете парче торта днес, но вечерята ви няма да включва гарнитура - например - патешки гърди и салата. Може да си позволите малко шоколад утре, вино със сирене и ядки на следващия ден.

Прекалено много захар и сол не са за нея

Френските ястия са известни със своя елегантен вкус и ако съдържат подправки е само за да подчертаят естествения вкус и аромат на съставките. Французойките са научили от малки, че всичко, което е "прекалено много" не е за тях. Парче торта, което е прекалено сладко или с много сметана, ще бъде заменена от лек крем или плодова салата.

Тя винаги се храни на красива маса

Френските жени няма да се лишат от удоволствието да ядат бавно и с вкус на добре сложена маса. Те не са свикнали да ядат в ъгъла на масата или на бюрата си, ближейки пръстите си между яденето и писането по клавиатурата.

Да бъдеш активен е начин на живот, а не с цел да изгориш изяденото

Френските жени обичат да карат колела, да пътуват в планината, а също така обичат да карат каяк, играят тенис, да бягат в парка, да карат ски...Най-вече - те ходят много. И всичко това е част от техния живот, а не отчаян метод да изгорят храната, която консумират, или да се измъчват с цел да постигнат перфектност.

Не се притеснява, ако прекали и не наказва тялото си

Всички сме хора и понякога си угаждаме. Това също се случва с френските жени, макар че те много се грижат за себе си. Въпреки това, дори да си позволят да хапнат или да пийнат повечко, те не го приемат като трагедия. Те няма да накажат телата си и да си кажат: "Вчера ядох прекалено много, затова днес ще погладувам и ще тренирам във фитнеса 2 часа."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама