Над 1500 души се включиха в Окриляващия поход на AVON


Над 1500 души се включиха в Окриляващия поход на AVON

Обединени от вярата, че помощта окрилява, над 1500 души взеха участие в Окриляващия поход на AVON срещу рака на гърдата. Той се проведе в събота, 25 април, в София като част от дългогодишната кампания „От любов към живота”. Посланиците на каузата Драго Симеонов и Поли Генова, смелите сървайвъри от фондация „Една от 8“ и всички съпричастни към благородната инициатива оцветиха улиците на града в розово. Заедно те подкрепиха основната цел на кампанията през 2015 година - набирането на средства в помощ на жени с рак на гърдата.

„Щастлива съм да видя толкова много хора, окрилени от подадената ръка. Днес ние заедно показахме нашата обща подкрепа към жените с рак на гърдата. Вдъхнахме надежда. Понякога това означава много повече от финансовата подкрепа. Щастлива съм, че ние можем да дадем и двете“, каза Елизавета Коробченко – управляващ директор на AVON за България, Албания, Македония, Сърбия и Черна Гора. „Вярвам, че всеки един от нас може да спаси един човешки живот. Може да е животът на съсед, приятел, на майка, съпруга, сестра. Самата мисъл, че се бориш за нечий живот, прави не само каузата, но и твоят личен път по-смислен“ – допълни тя.

В похода се включиха и едни от най-изявените артисти, певци и обществени личности у нас. Ива Екимова, Мария Гроздева, Юлияна Дончева, Биляна Петринска са само малка част от звездите, които отново застнаха рамо до рамо в кампанията „От любов към живота“, за да направят още крачки в битката срещу коварната болест. Традиционно, походът срещу рака на гърдата на AVON завърши с концерт с участието на плеяда обичани български изпълнители като Маги Джанаварова и финалистите от X-Factor - Михаела, Невена и Славин. На сцената се качиха още Вики Терзийска, Орлин Павлов, Поли Генова, Били Хлапето, ДесиСлава и Литър Джак, които подкрепят каузата за поредна година. Те зарадваха публиката с хитовете си и с песните от саундтрака на кампанията „Утре” и „От любов към живота”.

Преди старта на похода гостите чуха и силно емоционални и вдъхновяващи истории на жени, които лично са се сблъскали със заболяването. Нана Гладуиш и дамите от „Една от 8“ разказаха също за съвместната програма на AVON и фондацията - „Бъди до мен”, която ще се финансира от благотворителната кампания. С набраните през 2015 година средства ще се предоставят психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, техните семейства и приятели, както и практическа подкрепа след операция и по време на лечение. Голяма част от присъстващите на похода подкрепиха програмата чрез покупка на Окриляващата тениска, която AVON пусна специално за българския пазар. Тя е част от розовата серия продукти на компанията, 100% от печалбата от които се заделят за каузата. „Тази тениска олицетворява идеята ни, че да помагаш е окриляващо. Ние вярваме, че добротата се връща многократно. Бъдете окрилени от добрия жест и повярвайте, че именно вие правите промяната”, заяви Валентина Бешевишка, маркетинг мениджър на AVON за регион Балкани.

За 14 години кампанията „От любов към живота” е дарила близо 1 400 000лв., близо 30 000 безплатни прегледа в цялата страна, както и апаратура за ранна диагностика на рака на гърдата и продължава с мисията да вдъхне кураж на хиляди български жени.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама