Безплатни онкологични прегледи


Безплатни онкологични прегледи
Снимка: Thinkstock/Guliver

Безплатни прегледи на пациенти с онкологични заболявания ще извършват лекари от 8 специалности в МБАЛ "Токуда Болница София“ от началото на следващата седмица. Консултациите са посветени на Световния ден на борбата с рака – 4 февруари и ще продължат до 12 февруари 2015. Записването ще се извършва на тел: 02/403 4000.

Специалистите по урология, хематология, хирургия на гърда, коремна хирургия, неврохирургия, гръдна хирургия, медицинска онкология и дерматология ще извършват безплатни прегледи на пациенти със съмнения или с доказани злокачествени заболявания в МБАЛ „Токуда Болница София“. Те ще бъдат с фокус върху превенцията и ранната диагностика на: рака на простатата, онкохематологични заболявания, рака на млечната жлеза, рак на черния дроб, панкреаса и дебелото черво, тумори в мозъка и гръбначния стълб, рак на белия дроб, рак на кожата - малигнен меланом и базоцелуларен карцином.

На Световния ден за борба с рака на пациентите ще бъдат раздавани гривни с мотото на инициативата „Не сте сами!“, а лекарите ще носят символа на съпричастност към онкоболните – лилава лентичка.

Кампанията има за цел да насърчи хората, които имат опасения поради наследственост, други рискови фактори или съмнения за симптоми, да търсят навреме специализирана помощ.

Пациентите с установени заболявания е необходимо да подготвят цялата си медицинска документация. Ще бъдат извършвани и консултации по документи, които ще се организират от координатор на Многопрофилния онкологичен център.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама