Зона Русе излъчи своя отбор-финалист в "Купата на Coca-Cola: Движи се!"


Зона Русе излъчи своя отбор-финалист в "Купата на Coca-Cola: Движи се!"

Русе вече има своя финалист в междуучилищния футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!“. Това е отборът на СОУПНЕ „Фридрих Шилер“, който ще участва във финалния кръг на първенството следващия месец в София и ще се бори за голямата награда в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ – посещение на мач от полуфиналите на UEFA EURO 2016 г.

Докато отборите защитаваха своето място на полуфинала и даваха най-доброто от себе си на футболното игрище, музикалното откритие Михаела Маринова се забавлява, заедно с феновете дошли да подкрепят младите футболисти. Турнир по джаги, игри и състезания и предизвикателството по танци „Раздвижи своя талант“ отличиха най-активните участници.

След Русе и Варна ще посрещне отборите, които ще се впуснат във футболна надпревара за място на финалите на турнира. На 28 май в спортен център „Младост”, 28 отбора ще премерят сили на терена, а за доброто им настроение ще се погрижи отново Михаела Маринова. Тя ще бъде на стадиона, за да стане свидетел на футболните емоции и да подари незабравими спомени на участниците, техните приятели и семейства.

Вече са ясни финалистите в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ от шест зони в страната: Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и Русе. Предстои още три града да бъдат домакини на мачовете за титлата – гр. Варна (28 май), гр. Бургас (4 юни) и гр. София (11 юни). На 17, 18 и 19 юни победителите от всички осем полуфинала ще се впуснат в битка за почетното първо място и за голямата награда тази година – посещение на мач от полуфиналите на UEFA EURO 2016 г.

Вече 5 поредни години междуучилищният футболен турнир "Купата на Coca-Cola" мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Спортното състезание се организира от системата на Coca-Cola в България, в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Столична община, както и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. Тази година за първи път в историята на Купата на Coca-Cola: Движи се! е включена и нова възрастова група между 14 и 16 години. Отборите победители от всяка община ще имат възможност да се състезават за голямата награда в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“, а по традиция всички фенове на футбола могат да подкрепят отбора на своето училище в онлайн платформата на турнира: www.kupata.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама