Яж, спортувай и обичай


Яж, спортувай и обичай

Една от най-популярните българки в света на професионалния фитнес и активен състезател за Международната федерация по фитнес и бодибилдинг – Здравка Максурова, издава книга, в която ще намерите физически програми и вкусни рецепти за постигането на здраво и красиво тяло. "Яж, спортувай и обичай" е уелнес книга, включваща напътствия към балансирания начин на живот и съдържаща стилни фотографии от Любомир Сергеев.

Изданието с твърди корици е условно разделено на две части – една с упражнения за начинаещи и напреднали в тренировъчна зала или в домашни условия, и друга – с рецепти, използвани и препоръчани от самата Здравка Максурова.

Бодибилдинг кралицата уточнява, че програмите, които предлага, са подходящи за три групи хора: "Такива, които искат, но им трябва някой да ги напътства; такива, които са правили многократни опити, но по една или друга причина не са постигнали особен успех, и такива, които търсят оправдания”. Действително в "Яж, спортувай и обичай” виждаме подход към спорта, който не е назидателен, а такъв, който лесно би се превърнал в начин на живот. Всичко е богато илюстрирано със снимки в семпла и женствена стилистика.

Сериозна част от "Яж, спортувай и обичай” е отделена и на пълноценното хранене, като Максурова споделя, че всички рецепти са приготвени от нея и нейна приятелка за по-малко от два дни, което е доказателство за лесната осъществимост на всяка от тях. Ще видите фотографии на леки ястия и десерти, които не просто изглеждат красиво, но и изкушаващо вкусно. От свежата салата през хрупкавата междинна закуска до примамливия обяд и енергизиращия десерт за финал – храна, която е богата на ценни вещества и която помага да изваете фигурата си. Максурова поддържа идеята, че добре оформеното тяло е резултат от правилното взаимодействие на полезната храна и подходящия спортен режим.

Ето и 2 здравословни рецепти:

Императорски обяд

Време за приготвяне: 25 минути

Необходими продукти: 50 г черен ориз; 1 манатарка; 1 яйце; 1 с.л. зехтин; сол; черен пипер; 1 дафинов лист

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Сварете ориза за 20 минути на бавен огън заедно с цялата манатарка, дафиновия лист и солта. Извадете гъбата. Отцедете ориза и го объркайте с черния пипер и зехтина. Намажете незалепващ тиган с кокосово масло или зехтин, запечете едно яйце по ваш вкус и го добавете към манатарката. Сервирайте с ориз като гарнитура.

Ябълка с фъстъчено масло

Време за приготвяне: 5 минути

Необходими продукти: 1 ябълка; 2 с.л. фъстъчено масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Измийте добре ябълката, нарежете я на тънки кръгчета, почистете я от семките и намажете всяко кръгче с домашно приготвено фъстъчено масло (виж стр. 154). Ако искате, добавете и пресни или сушени боровинки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама