Прекалено красива, за да играе волейбол?!


Прекалено красива, за да играе волейбол?!

Всичко започва на волейболен турнир, където 17-годишната Сабина Алтънбекова играе за родната си страна - Казахстан. По принцип медиите отделят по няколко реда при отразяване на турнира, но, забелязвайки красотата на Сабина, този път отделят десетки страници, повечето от които са с нейни снимки.

Е, същите тези медии, които я поставиха на пиедестал, я свалиха от него, намеквайки, че "красив“ и "спортист“ не вървят добре заедно и че може би момичета е "прекалено красиво“, за да играе волейбол.

"Феновете непрекъснато гледат нея и не следят мачовете", казва казахстански вестник.

Цялото това внимание сериозно започва да притеснява треньорът на Сабина. "Невъзможно е да се работи по този начин", казва той в интервю. "Зрителите се държат сякаш има само един играч на терена."

Като резултат отборът на Казахстан завърши на 7-о място в турнира, а Сабина рядко беше пускана на терена, за да не "разсейва другите".

Г-ца Алтънбекова се превърна в интернет сензация на Изток, със стотици хиляди последователи в социалните мрежи, които не могат да й се наситят.

"Това отначало ме ласкаеше, но сега започва да става прекалено“, сподели тя. "Искам да се концентрирам върху волейбола и да съм известна с това, че съм добър играч, а не с външния си вид.“

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама