Мерилин Монро поддържала форма с щанги


Мерилин Монро поддържала форма с щанги

Мерилин Монро стана световен секс символ, благодарение за закръглените си форми, но малцина знаят, че е била запалена щангистка и с вдигане на тежести е поддържала фигурата си, пише в. "Дейли мейл".

Малко преди да излезе на екран хитовата й лента "Джентълмените предпочитат блондинки" голям фоторепортаж в сп. "Лайф" искал да покаже на тогавашните читатели необичайните тренировки на холивудската дива. Снимките направил фотографът Филип Халсман, но те така и не се появили в броя на сп. "Лайф" от 7 април 1952 година.

Материалът е бил озаглавен "Как се поддържам във форма" и показва Монро в дома й. Тя е заснета по пеньоар, в сауната, на пода, заобиколена с гирички, но кадрите с щангите отпаднали. А именно те може би са били най-интересните, когато актрисата е по бели шорти с висока талия.

В някои от "изпадналите" снимки тя вдига щанги, а от лежанка - тежки гири. Черно-белите фотоси изобразяват една изключително съсредоточена Мерилин. На други кадри тя е увековечена как повдига над главата си само лоста на щангата.

По време на фотосесията Мерилин не е била още знаменитост, но оказвала силно въздействие върху мъжете. Самият фотограф Халсман бил запленен от нейния покоряващ сексапил. Холивудската прелест през цялото време флиртувала с журналистическия екип.

Малко по-късно, през септември 1952 година, в интервю за сп. "Педжънт" тя доверила, че вдигането на тежести и помагало за заздравяването на бюста и се упражнявала всяка сутрин по десет минути.

Ето и една тренировка с тежести, която може да направите вкъщи:

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама