Как да запазим свалените килограми


Как да запазим свалените килограми
Снимка: iStock/Guliver

Да отслабнеш не е лесно, но всъщност по-трудно е да запазиш постигнатите резултати. Статистиката показва, че едва 5 процента от тези, които свалят желаните килограми, са способни да ги задържат в дългосрочен период. 

Харесвате тялото си в момента, но след време се отпускате и дори не разбирате как постепенно отново сте си върнали старата фигура. 

Затова ви предлагаме 5 съвета, които ще ви помогнат да запазите постигнатите резултати за по-дълго време. 

1. Не спазвайте диета

Сигурни сме, че знаете много диети, които обещават, че ще свалите много килограми в рамките на една, две седмици или един месец. Както сами разбирате, тези цели са нездравословни. Многократно сме писали, че много по-добре е да си създадете хранителен режим, подходящ за вашия организъм с намален прием на вредни храни, отколкото да се лишавате от всичко и след това отново да се завърнете към лошия начин на хранене.

2. Правете реалистични малки и дългосрочни планове

Казват, че най-важно е да бъдете постоянни, за да постигнете желаните резултати. Най-добре първо си поставете малки реалистични цели, които да постигате една след друга. Така ще си създадете режим и ще ви е по-лесно да получите и запазите желаната фигура. 

3. Премахнете "чийтването"

За да запазите постигнатите резултати, трябва да има баланс и да не приемате хапването на едно парче торта като прегрешение. Разбира се, не го правете всеки ден, а от време на време, без да съжалявате. Все пак не може цял живот да ядете само плодове и зеленчуци. Просто се насладете на десерта и барбекюто с приятели. Важна е мярката. 

4. Не се тъпчете с храна при стрес 

Повече от нас ядат повече, когато са подложени на стрес или изпитват негативни емоции. Това е навик на много хора, но както сами се досещате, много вреден. Най-добре е да намерите друг начин да се справяте с трудните моменти, когато се чувствате тъжни, ядосани или депресирани. Вашето тяло ще ви е благодарно.

5. Планирайте

Животът понякога е много забързан и изморителен, затова не е чудно, че много хора прибягват до по-нездравословна храна, за да спестят време. За да запазите резултатите си, най-добре предварително планирайте какво ще хапвате през деня и се старайте винаги да избирате здравословните варианти. 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама