Въпросите с „Трябва ли...?” , които не бива да си задаваме


Въпросите с „Трябва ли...?” , които не бива да си задаваме
Снимка: Thinkstock/Guliver

Има ли нещо по-неприятно от думата „трябва”? Вероятно „може би”, но дори и това не звучи толкова лошо. Още от малки сме свикнали да чуваме от родителите си: „Трябва да си напишеш домашните първо!”, „Трябва да си изядеш порцията!”, „Трябва да си лягаш рано, за да се наспиш!” и какво ли още не. Не ви е било приятно, нали? Когато правим нещо по задължение, защото така трябва, все едно го правим на сила. А няма нищо по-лошо от това.

Е, може би има. И това е да си задаваме въпроси като: „Трябва ли да направя това?” „Трябва ли да обуя тези обувки, въпреки че не са ми удобни?”, „Трябва ли да му пиша сега или по-късно?”, „Трябва ли да продължа да съм свободна или да почна да излизам на срещи?”.

Тези много въпроси, които започват с „трябва”, може само да ви навредят. Не му мислете много, просто живейте живота си и всичко ще се нареди така, както трябва. Мислейки си постоянно какво трябва и какво не, може да изпуснете нещо много хубаво или просто да пропилеете деня си в ненужни размисли. Така че прочетете следващите редове, за да разберете кои са въпросите, започващи с „трябва ли”, които да спрете да си задавате!

Трябва ли да започна сериозна връзка?

Най-честият въпрос, който почти всички необвързани момичета (а понякога и момчета) си задават. Любовта идва без да пита, никога не знаем кога точно ще срещнем подходящия за нас човек, с когото да започнем сериозна връзка. Ако постоянно си задаваме този въпрос и се измъчваме, има много голяма вероятност да пропуснем този момент. Така че, ако някой от вашето обкръжение започне да ви говори как вече ви е време и „трябва” да се обвържете сериозно, просто го игнорирайте.

Трябва ли да отслабна?

Ако една жена се харесва, то и хората около нея ще я харесват. Така че не трябва да се питате постоянно дали изглеждате добре и дали не трябва да свалите още някой друг килограм. Разбира се, че трябва да се грижите за външния си вид, но с въпроси какво трябва и какво не, няма да си помогнете. Най-добре си намерете някое приятно занимание, изберете си спорт и започнете да тренирате, така ще се чувствата по-добре и ще изглеждате още по-добре.

Трябва ли да си намеря по-хубава работа?

Не харесвате своята? Не ви допадат колегите или заплатата не ви е достатъчна. Е, нека ви кажа нещо – няма перфектна работа. Някои хора дори нямат такава, така че по-добре си стойте там, където сте. Това не означава, че не трябва да се развивате, напротив. Покажете на шефовете си, че сте талантливи, амбициозни, дейни и ако имате късмет, може да си спечелите едно повишение.

Трябва ли да искам деца?

Когато става въпрос за деца, думата „трябва” няма място! Разбира се, че ще дойде момента, в който ще искате да си имате едно, две, а може би дори три дечица, но за това си има време.

Най-добре е да не си задавате такива въпроси сега, а да се съсредоточите върху живота, който имате в този момент. Отдайте му се, насладете му се, а когато му дойде времето, ще създадете едно прекрасно семейство.

Трябва ли да правя секс с него?

Харесваш ли го? Харесва ли те? Свободна ли си? Искаш ли го? Това са въпросите, които трябва да си зададeш, а не „Трябва ли...?”. Нали знаете приказката „На сила хубост не става.”. Направете това, което искате, това, което чувствате. Но знайте, че сексът никога не трябва да идва с „трябва”!

Трябва ли да си купя това?

Ех, колко познат въпрос, нали дами? Тук обаче трябва да се запитаме друго: „Имаме ли нужда от това нещо? Можем ли да живеем без него?”. Има разлика между това да искате да си купите нещо и да трябва да си го купите, защото ви е нужно. За никой не е тайна, че жените обичат да пазаруват и дори често да прекаляват с покупките. Но първо се замислете дали има смисъл да пръскате излишни пари за излишни неща, просто защото искате да си купите нещо.

Трябва ли да се извиня?

Е, това вече е лесно. Ако сте обидили някого, ако сте го наранили, независимо от гордостта си, трябва да се извините. Всеки човек греши, случва се да каже неща, които не иска, но важното е след това да има смелостта да признае грешката си и да се извини.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама