Пътеводител за духовно развитие


Пътеводител за духовно развитие
Снимка: Thinkstock/ Guliver

В книгата "Пътеводител за духовно развитие" авторът Деян Раднев - Ширинан иска да помогне на хората да погледнат на своите товари по един нов начин.

Всичко, което ни се случва в живота, не е подвластно на случайността, а на много прецизни вселенски закони, които с еднаква сила и тежест влияят на всеки един от нас. Енергията, която ни заобикаля и ежедневно използваме в делата си, е подвластна на тези закони. Колкото повече за тях се знае, толкова по-лесно е за хората да ги използват разумно. Така че последствията от всяко действие да провокират щастие и удовлетворение в нас самите. Всичко в живота ни зависи от нас, въпреки че хората често обичат да обвиняват другите за своето нещастие. Знайте, че никой не ни е виновен за нищо.

Когато бъдем наранени заклеймяваме хората, че са лоши, осъждайки техните действия, но не винаги сме в състояние да видим цялостната картина. Знайте, че тези хора се явяват като ваши учители, помагайки ви да се вгледате по-надълбоко в себе си. Те провокират да изплуват на повърхността стари спомени от отминали ваши животи, когато навярно вие самите сте постъпвали по същия начин, както сега с вас се постъпва. Така да се каже, всичко, което се случва в нашето ежедневие, е отражение на наши отминали действия, с които сме изградили своята реалност тук и сега. Ние живеем живота си такъв, какъвто самите ние сме си го сътворили. Ако искате животът ви занапред да бъде по-добър, тогава е нужно да се научите осъзнато и целенасочено да използвате своята енергия, за да може животът ви занапред да е осеян с любов. В противен случай целият негативизъм, който масата от хора сега влагат в своето ежедневие, в бъдеще това ще им изиграе лоша шега.

Бъдете разумни и не позволявайте на незнанието да ви тласка да повтаряте едни и същи ситуации, които не ви помагат, а точно обратното. Много хора искат да променят живота си, а в същото време не правят нищо, за да го направят. Не може да продължаваш да живееш по един и същ стереотип и в същото време да очакваш да се промени живота ти. Всяко събитие е отражение на нашето минало, ако то не бъде променено няма как и бъдещето да се промени, те са взаимно свързани. Не бива да позволяваме на своето минало да робуваме. Важно е за всеки един от нас от него да се поучи и напред по пътя си да продължи, изграждайки своето бъдеще такова, каквото сърцето му копнее да бъде.

Понякога животът на хората минава толкова неусетно, сякаш преминава покрай тях. Докато това се случва, знайте, че всеки ден от вашия живот е изпълнен с толкова много божествен смисъл, че ако сте в състояние само един ден от него да изживеете пълноценно, имайки способността да осъзнаете замисъла на Отеца създател, който е вложил в него. Тогава ви ще се почувствате така, сякаш сте изживели цял един живот. Колкото повече човек работи със себе си за своето духовно развитие, толкова повече неговото съзнание се разширява и има способността да съзре все по-ясно божествения смисъл на всичко.

Съзнанието на хората е забулено като в мъгла от многобройните товари, които със себе си носим. Негативната енергия, която те ни провокират да излъчваме, ни обгръща като в мъгла, пречейки ни да съзрем божествения замисъл на сътворението. Нужно е активно всеки със себе си да работи в посока прочистване и хармонизиране на своите енергийни центрове. Не всичко е такова, каквото изглежда, материята е привидното, но енергията вложена в нея е много по-дълбока, отколкото моментното състояние на съзнанието ни, на когото и да е от нас, е в състояние да разбере. Да, не е лек пътят на освобождение от всичко старо и ненужно, но той ще ви помогне да промените своя материален и духовен живот неимоверно много. А това от своя страна ще доведе до постепенно разширяване на съзнанието ви, позволявайки ви да погледнете на живота по един напълно нов начин, откривайки все повече смисъл в него.

Не е лесно да се изправиш срещу самия себе си, срещу собствените си страхове и слабости. Това е една от основните причини хората да избягват по този път да поемат, защото се страхуват от това, което ще научат и ще изплува на повърхността като спомен за тях самите. Да, но докато носим със себе си всички товари, ние не можем да избягаме от тях. Където и да отидем, те ще ни преследват и така животът постоянно ще ни напомня за тях, докато не съберем смелост и се изправим срещу тях. Рано или късно всеки го прави, дали по-рано или по-късно, не можеш да избягваш от това, което сам си сътворил.

Имаме един израз, който е много правилен: “Каквото си надробиш, сам ще си го сърбаш”. Въпрос на личен избор е дали по този път ще поемеш, но моето лично мнение е, че каквато и да е цената, която ще заплатите за вашето освобождение и обновление, си струва да бъде платена. Защото колкото по-дълго товарите със себе си носим, толкова по-тежки ще стават те. Така с времето енергията, от която ще имаме нужда, за да се освободим от тях ще нараства все повече и повече.

Всичко е в нашите ръце и от нас самите зависи какво ще предприемем. Дали смели и упорити ще бъдем или ще склоним глава пред първата трудност изправила се на пътя ни, зависи изцяло от нас. Не забравяйте, че сме дошли на Земята, за да се учим, а не да си почиваме и наслаждаваме на всички материални удоволствия. Помнете, че преди изгрев е най-тъмно. Когато ви е най-трудно си спомняйте за това. Там, където се коренят най-големите ви страхове, се коренят и най-щастливите мигове в живота ви. Бъдете благословени с вътрешен мир, хармония и баланс.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама