Гледане на ръка – какво означават линиите?


Гледане на ръка – какво означават линиите?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Много хора възприемат с известна доза скептицизъм на гледането на ръка. Но малцина са наясно, че това е древна наука, която изследва връзката между линиите на дланта и съдбата. Основно правило в хиромантията е, че бъдещето, разкрито чрез ръцете, не е фиксирано и предопределено напълно, защото линиите се променят така, както се променя и човекът.

Днес ще ви помогнем да разберете какво ви очаква занапред, благодарение на четирите основни линии на дланта – линия на сърцето, на ума, на живота и на съдбата.

Линия на сърцето


Според хиромантията това е една от най-важните линии. Тя издава емоционалната стабилност на човек, както и любовните му перспективи. Тази линия се намира в най-горната част на дланта, а различните дължина и форма носят определена символика.

Ако вашата линия започва около средния пръст и свършва при кутрето, то вие сте малко егоистични в любовните си отношения. Обичате да се налагате над партньора и всяка ваша дума трябва да се приема като закон.

Права и къса линия говори за практичен човек, който не си пада по романтичните авантюри. Предпочита „картите да са на масата” и цени честността. Вълнообразната линия символизира чувствителността. Вашето сърце лесно може да бъде разбито, но това не ви пречи да се впускате в нови и нови връзки.

Ако започва от показалеца и свършва при кутрето, то вие се водите от чувствата, а не от разума. Понякога може да сте малко безразсъдни, но имате голямо сърце. Ако линията на сърцето е прекъсната, то това говори за наличието на краткотрайни връзки или просто увлечения.

Линия на ума


Тя разкрива емоционалната интелигентност на човек, начина на комуникиране и жаждата за знания. Намира се точно под линията на сърцето.

Ако е права, то вие може да се похвалите с бистър ум и практичен поглед над живота. За сметка на това, прекъснатата линия е знак за непоследователен ум, който често се разсейва от различни фактори.

Малките линии, които минават през нея, говорят за важните решения, пред които ще бъде изправен човек в бъдеще. От друга страна, хората, които могат да се похвалят с дълга и дълбока линия, имат ясни цели и никога не губят фокуса си от тях.

Извита надолу линия означава креативност, творческо мислене и нестихваща жажда за знания.

Линия на живота


Противно на всеобщото мнение, дължината на тази линия, съвсем не означава колко години ще продължи живота на човек. Тя отразява физическото и психическо здраве, както и големите житейски промени.

Ако линията на живота се извива близо до палеца, това означава, че често сте уморени и имате нужда от повече почивка. Нейна пълна противоположност е вълнообразната линия, която говори за много енергия.

Ако линията изглежда двойна, то вие сте изключително жизнени хора, които заразяват с настроението си околните. Дълга и дълбока линия свидетелства за предпазливост, що се отнася до внезапни промени. Наличието на кръгче в линията на живота говори за предразположеност към наранявания.

Линия на съдбата


Линията на съдбата е разположена отвесно в центъра на дланта и се свързва обстоятелствата, които са извън контрола на човек, както и изборите, които той прави и последиците от тях.

Прекъсвана и променяща посоката си линия е символ за многото промени, които настъпват от външни влияния.

Ако линията на съдбата започва от линията на живота и е добре очертана, тогава успехът ще дойде в по-късен етап от живота, след упорити усилия. Ако пък се свързва с линията на живота по средата, то това означава, че често ще загърбвате собствените си интереси за сметка на чуждите.

Дълбока линия на живота говори за силна индивидуалност и успех. Ако започва в началото на палеца и пресича линията на живота, то вие цял живот ще се радвате на подкрепа от семейство и приятели.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама