Отложиха връчването на наградите "Оскар" 2021


Отложиха връчването на наградите "Оскар" 2021
Снимка: Getty Images/Guliver

Церемонията по връчването на 93-те награди на американската киноакадемия "Оскар" ще се проведе по-късно от обикновено - на 25 април 2021 г. Съобщението беше публикувано в Twitter от организаторите.

По традиция това се случва в началото на годината, като предварително беше планирано връчването на наградите да стане на 28 февруари. Уточнява се, че определянето на нова дата се е наложило заради пандемията от COVD-19.

За наградите "Оскар" могат да бъдат номинирани филми, произведени в периода 1 януари 2020 – 28 февруари 2021 г., а филмите-претенденти ще бъдат обявени на 15 март.

Планираното за декември откриване на Музея на киноакадемията е пренасочено за 31 април 2021 година.

Припомняме, че в отговор на последствията от пандемията от коронавирус върху филмовата индустрия, Академията обяви историческата промяна за 93-те награди "Оскар".

Избираемостта на "Оскар"-ите е основен въпрос, откакто мерките за социално дистанциране доведоха както до отмяната на големите филмови фестивали, така и до затварянето на киносалоните. Преди това филмът трябваше да мине през минимум седемдневен кино-цикъл в окръг Лос Анджелис, за да бъде смятан за достоен за номинация. Сега филми с предварително планирана премиера в кината се предлагат за домашен стрийминг срещу заплащане. Те вече могат да се класират за най-добър филм и други категории.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама