назад
напред

Шоу

Новите съдии в X Factor

  • Дата: 05.08.2013
Дата: 05.08.2013
Още от категорията
В продължение на 22 години тя стои начело на една от най-големите и успешни музикални компании у нас - Вирджиния Рекърдс. Като част от един от най-известните дуети на 90-те - „Авеню", той допринася изключително много за формирането на поп културата у нас и едновременно с това протяга ръка на поредица обещаващи таланти.

Днес двамата сядат на съдийското място във втория сезон на X Factor, за да открият онези таланти, които притежават потенциала да бъдат звезди.

Представяме ви Станислава Армутлиева - Саня и Велизар Соколов - Заки - съдии в X Factor. 

***

22 години – точно толкова Станислава Армутлиева – Саня е начело на една от най-големите и успешни музикални компании у нас – Вирджиния Рекърдс. Време, в което работата й с известни български и световни звезди, развива у нея безпогрешен нюх към потенциала на истинските таланти и елемента X Factor.

С дългогодишния си опит в музикалната индустрия, тя е човекът, който ежедневно се изправя пред предизвикателството да търси онези качества, които превръщат обикновения човек в звезда. Компанията, която тя ръководи, е продуцент на много от музикантите в България – сред тях и победителя и финалистите от първия сезон на X Factor – Рафи, Богомил, Ангел и Моисей и Сани Алекса. Саня е работила и работи с най-големите световни мейджъри в звукозаписната индустрия като Sony Music, Universal Music и EMI. През последните години Вирджиния Рекърдс е важна част от организацията на музикални събития като концертите на AC/DC, Bon Jovi, Rammstein, Joe Cocker, Sonisphere Festival и Sofia Rocks.

Доказан лидер и утвърден професионалист, Саня неведнъж е споделяла, че е безкомпромисен перфекционист във всичко, което прави. Такава ще бъде и като съдия във втория сезон на музикално шоу №1 в света X Factor – защото знае как се създават звезди и безпогрешно разпознава потенциала в тях още преди да са изгрели.

***

В края на 80-те години, когато родният музикален бизнес създава своя облик, дует „Авеню” белязаха цяло поколение със своите песни и с право заслужиха собствена страница в българската музикална история. Те не просто създадоха незабравими хитове като „Бягство”, но допринесоха изключително много за формирането на поп културата у нас, откроявайки се с музика, стил, неподправен ентусиазъм и творческа последователност.

Днес едната половина от този дует става важна четвъртина от журито на музикално шоу №1 в света. Представяме ви Велизар Соколов – Заки, съдия в X Factor. Човекът, който не само беше важна част от създаването на българската музикална сцена, но подаде ръка на поредица обещаващи таланти.

35 000 – в толкова екземпляра е продаден дебютният албум на „Авеню” - „Въпроси”. Повече от 56 седмици клипът „Бягство” се задържа в телевизионните класации. Множество награди, признания и най-важното – любовта на публиката, бележат годините, в които Заки е част от най-популярния дует на 90-те. По-късно, като съсобственик на продуцентска къща AveNew Productions, той застава зад успеха на изпълнители като Белослава, Тони, Gravity Co, Уикеда, Анимационерите и други. Така в продължение на повече от 20 години лейбълът „Авеню” заслужено се превръща в синоним на интелигентност и музикален вкус.

Днес с богатия си опит на музикант и продуцент, Заки Соколов сяда на съдийското място в X Factor, за да открие новите музикални таланти на България. Обещава да бъде взискателен и болезнено откровен. Признава, че не съществува понятие „формула на успеха”, а предизвикателството X Factor приема с въодушевление и като възможност да си припомни най-хубавите години от живота.

 

Google+ коментари
Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.