Ясно е кога "Гунди - Легенда за любовта" тръгва по кината


Ясно е кога "Гунди - Легенда за любовта" тръгва по кината
Снимка: Междинна станция

Пълнометражният игрален филм "Гунди – Легенда за любовта" ще се появи на голям екран на 18 октомври 2024 г., а официалният плакат и завладяващи нови кадри бяха пуснати официално по-рано днес. Продукцията ще проследи живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова – Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди загива в автомобилна катастрофа. "Гунди – Легенда за любовта" ще разкаже за човека Георги Аспарухов, който се опитва да балансира между успешната си футболна кариера и личния живот, борейки се със системата, трудностите и тежките избори по пътя си. Вдъхновяващата история ще оживее пред зрителите благодарение на режисьора Димитър Димитров, оператора Борис Славков, сценариста Емил Бонев и продуцентите на мащабния проект Андрей Арнаудов и Иван Христов от "Междинна станция".

Повече за "Гунди – Легенда за любовта"

Лентата ще ни върне назад във времето - ще покаже България през 60-те и 70-те години и ще се фокусира върху едни от най-важните моменти в живота на избрания за "Футболист на столетието" в България Георги Аспарухов – Гунди – така, сякаш се случват пред очите ни. От бедно момче в крайния столичен квартал "Редута", през класическа невъзможна любов с момиче от заможно семейство и мечтата за големия футбол – по пътя си Гунди среща редица перипетии, които се опитва да преодолее с много усилия, честност и достойнство. А когато най-сетне сбъдва двете си големи мечти, системата се обръща срещу него. За да пресъздадат този нелек период от живота на Георги Аспарухов и ударите, които Партията му нанася, на екран ще видим Пенко Господинов в ролята на агент на Държавна сигурност и Владимир Люцканов в ролята на Генерала, който дирижира всичко от комфорта на кабинета си. Като част от актьорския състав и едни от най-важните фигури в живота на големия български футболист, ще видим Димитър Маринов в ролята на Аспарух – бащата на Гунди, Николай Урумов като треньора на "Левски" – Коце Георгиев, и Владимир Карамфилов, треньора на „Ботев – Пловдив“ – Георги Генов.

Във филма ще видим и два знакови момента от кариерата на Гунди – паметния мач срещу Белгия, игран във Флоренция, в който с два негови гола Националният отбор се класира на Световното първенство в Англия, както и историята около главозамайващото предложение на "Милан", пресъздадено по спомени на единствения пряк свидетел на срещата с италианския клуб, Величка Маркова – Лита, която е и консултант по сценария на филма.

Актьорите

Наред с актьорите в главните роли Павел Иванов (Георги Аспарухов – Гунди) и Александра Свиленова (Величка Маркова – Лита), във филма ще видим още Параскева Джукелова (Мария), Александра Костова (Лидка), Емил Марков (арх. Марков), Биляна Петринска (Марена). В ключова роля ще видим и Стоян Радев (Зоро), който ще подкрепя неотлъчно Гунди както в професионалния, така и в личния му път.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама