Уроци по танци, варене на лютеница и DJ парти на PARK(ing) Day


Уроци по танци, варене на лютеница и DJ парти на PARK(ing) Day

Четвъртото поред издание на зелената инициатива PARK(ing) Day ще обхване центъра на столицата този петък, 19 септември. Какво ще видим тази година?

Истинска градинка, посветена на Петър Дънов, ще заформи Българо-американска кредитна банка на паркинга си на ул. Славянска 2. Сред отморяващата зеленина, камъни и вода, ще бъдат показани 5 комплекса с упражнения за духа и тялото от Учителя. "Това не са обикновенни упражнения, а упражнения, които се правят според законите на природата," казва за тях Дънов. Упражненията ще бъдат показани 2 пъти – между 12 и 13 часа и между 17 и 18 часа.

Мобилната БРИГАДА на рекламна агенция BWorks ще покаже как отбеляза 40-тата годишнина на чушкопека, а именно с workshop по правене на лютеница в естествена среда. Ще намаже на гостите си по филия бригадирска лютеница и ще ги провокира с последната си любима игра на ул. „Цар Иван Шишман”.

Отново на същата улица едно паркомясто ще се превърне в танцова работилница, където всеки ще може да научи "Чичовото хоро", помагайки си с изобразени върху настилката стъпки. Екип "Култура" от "Идеите това сме ние 3" седи зад проекта ТАраТАнци (следвай стъпките на танца).

Книжен център „Гринуич“ ще се включи в PARK(ing) Day с аранжиран книжен еко кът „Reading zone only“, с безплатна свежа лимонада. Sofia Airport Center на бул. Христофор Колумб 64 ще организира работилница, в която ландшафтни архитекти ще помагат на желаещите да засадят свое цвете, което после ще си вземат у дома.

SOHO като работно пространтсво, ще изнесе уютната си атмосфера на паркинга отпред на ул. Искър 4, но ще представи занимания, с които да разпускаме в свободното си време. На паркинга ще има още едни от най-добрите настолни игри и колекция от SOHO библиотека.

На ул.“Бенковски“, зад гърба на Народния театър, ще бъде разположен ABSOLUT PARK(ing) – приятна зона за почивка и коктейл на шведския алкохолен бранд, чиято история е глобален пример за успех и устойчиви технологии, които работят за опазването на околната среда. АBSOLUT се включва в инициативата, следвайки политиката си да инвестира в кампании за устойчиво развитие. В момента дестилерията на ABSOLUT в шведския град Nöbbelöv е най-зелената и енергийно ефикасна в целия свят, след като намали наполовина консумацията си на енергия за последното десетилетие.

Yuzina Street Art PARK(ing) на ъгъла на ул. „Парчевич” и бул. „Витошка” ще покаже творби на художник Владо Трифонов, докато на ул. „Кърниградска 13” магазин Биомаг ще изненада минувачите с оригинална зелена инсталация. На PARK(ing) Vibes на ул. „Преспа” с ъгъла на ул. „Граф Игнатиев” ще звучи музика от Ziggy & Zimone, с подкрепата на Barbaron.bg и marzelivo.com

Преди първото по рода си състезание за безмоторни колички в България - RedBull Soapbox, на ул. „Иван Вазов” ще имаме шанс да видим една от количките-финалисти в конструкторската надпревара. Желаещите ще могат да се качат в щурата „сапунерка” и да научат повече подробности около състезанието.

Пощенска банка ще организира арт-инсталация под мотото „За колелата и техните хора”. Партньор на банката в инициативата е 1Bike - единственото велоателие в България, което предлага пълно реновиране на велосипеди и създаване на уникален дизайн. На паркомястото пред клона на банката на ул. “Съборна” екипът на 1Bike ще преобрази един велосипед пред очите на минувачите. Уникалното колело ще бъде разиграно във facebook страницата на банката. А всеки, който посети локацията със своя велосипед, може да получи безплатно графичен елемент по избор.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама