Театър за бебета в НДК


Театър за бебета в НДК

Специална изненада за най-малките си посетители ще поднесе Националният дворец на културата (НДК)съвместно със Столичен куклен театър - на 16 и 18 октомври от 11:00 ч. и 16:00 ч. в Зала 4. Тогава ще се играе представлението “Усмихни се!”, с което децата опознават света чрез театрална игра.

“Проектът “Театър за бебета” го стартирахме още миналата година с “Бебешка пиеса”, която продължава да се играе във фоайетата на нашия театър и ето че, съвместно с НДК решихме вторият спектакъл от този формат да се състои в една уютна, просторна зала в Двореца”, каза Кирякос Аргиропулос на пресконференция вчера.

Той подчерта, че в спектакъла актьорите (Ваня Камянска, Диляна Спасова, Стефан Димитров и Стоян Дойчев) играят и въвличат децата без думи, само чрез изразните средства на театъра. 

“Автор съм на музиката на над 58 представления за деца, но за първи път ми се наложи да пиша музика, която да инспирира актьорите до такава степен, че те да инспирират децата”, каза Димо Стоянов от P.I.F. “На сцената ще има “падове”, които издават звуци, в момента, в който биват настъпвани от децата”, разкри още той. Димо Стоянов подчерта, че музиката е изцяло съобразена с невръстната възраст на децата, за които е предназначено представлението.

Повече за "Усмихни се!":

"Усмихни се!" е визуално, сетивно и откривателско представление за деца от 0 до 3 години, в което, чрез изразните средства на театъра, се създава арт среда, която провокира любопитството и сетивата на детето - слух и зрение, както и спомага за изграждането на неговата двигателна култура.

"Усмихни се!" е и едно специално внимание към най-малките и техните родители, в тяхното прохождане, среща със света наоколо, радост от общуването и първа среща с изкуството и кукления театър!

С помощта на “Усмихни се!” най-малките зрители по интерактивен и увлекателен начин ще научат:

• Как от водата се ражда музика

• Какво настроение носи музиката

• Магията на светлината

• Обемите и тялото ни

• Играта на цветове и материи

Билети за двете дати вече се продават на касите на Билетен център-НДК.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама