Скандалният български роман "С@МОТ@" с премиера и в Ню Йорк


Скандалният български роман "С@МОТ@"  с премиера и в Ню Йорк

След огромния медиен и читателски интерес, който С@МОТ@ провокира на родна територия, романът на младата писателка Мартина Дечевска прави своята премиера и зад Океана. Представен в София от Августин Господинов и Николета Парушева в началото на март, след което и в Пловдив от Александър Секулов, романът се оказа едно от скандалните заглавия на новата българска литература, което даде храна за размисъл доколко отворена към сексуалната тематика е родната публика и докъде стига разбирането й към BDSM практиките, имащи своето място в романа.

Впечатлена от смелостта на Мартина, председателят на Българският Женски Клуб в Ню Йорк - Боряна Павлова й отправя покана да представи С@МОТ@ в Българското Консултво в Ню Йорк. Премиерата ще се състои на 28 април от 19.00 часа.

Особен интерес представлява фактът, че историите в „С@МОТ@” са базирани на действителни събития.

Мартина Дечевска се вдъхновява за книгата си от интервюта с момичета, практикуващи игрите на болка и удоволствие в България, като дори са споменати конкретни софийски локации като пряката на Черковна и Мадрид. Вместо да предаде историите в журналистическа форма, Мартина решава да ги събере в роман, в който българската действителност е представена с брутален реализъм и преплетена с идеите за контрол на съзнанието и силата на мисълта.

На този етап Мартина оставя отворен въпроса дали С@МОТ@ ще се превърне в @LONE или иначе казано дали ще бъде преведена и представена на англоговорящата публика.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама