Пътуващото лятно кино с нови дати


Пътуващото лятно кино с нови дати

Пътуващото лятно кино на БНТ 1 се завръща за втори тур това лято. Заради огромния интерес, който предизвикаха прожекциите на хитови български филми и многобройните покани за гостуване, кампанията ще обиколи още няколко града на България, за да припомни на зрителите емоцията от филмите под открито небе.

Стартът ще бъде даден на 16 август отново в София, когато на сцената на Лятната естрада в Борисовата градина ще се завърти лентата „Тилт“ на режисьора Виктор Чучков. Началото на прожекцията е в 21:00 часа.

След като първия тур премина през 23 малки и средно големи населени места, в някои от които хората не бяха гледали кино години наред, сега в маршрута на втория тур са включени големите областни градове. След столицата идва ред на Пловдив, Габрово, Плевен, Велико Търново, Шумен, Варна и Бургас.

Големият финал на „Пътуващо лятно кино с БНТ 1“ е на 1 септември в Созопол, по време на традиционните Празници на изкуствата „Аполония“. Кампанията на БНТ 1 ще бъде закрита с прожекция на документалната лента „Живот почти прекрасен“.

Този сезон част от подбраните от БНТ филми бяха обединени под мотото „25 години свободна България“. Селекцията включваше режисьорски дебюти, заснети в годините на прехода и любими най-вече на младото поколение, като „Дзифт“, „Тилт“, „Маймуни през зимата“, „Аве“ и други. Разбира се, киното под звездите показа и незабравими класики от близкото и по-далечното минало, като „Баш майсторът“, „С деца на море“, „Опасен чар“ и други, както и нова документалистика.

Разбира се, децата отново ще могат да си вземат книжки от Пътуващата библиотека, която посещава населените места заедно с киното и да запазят още един прекрасен спомен от емоцията под звездите, подарена от БНТ.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама