Пускат филмови класики в безплатно лятно кино


Пускат филмови класики в безплатно лятно кино
Снимка: iStock/Guliver

Феновете на българските филми получиха възможност да гледат някои от любимите си продукции на открито в центъра на София. Лятно и безплатно кино предлага емоции с нови български продукции и някои от най-обичаните класики, носещи усмивки на поколения българи.

Лятното кино се намира на мястото на бившия стадион "Юнак" в центъра на София - във фензоната до Националния стадион "Васил Левски" в София, точно до метростанция "Стадион Васил Левски".

Прожекциите са от четвъртък до неделя, като основният час за стартиране е 21.

През тази седмица програмата стартира с филм от новото българско кино - излезлият през есента на 2014 г. напрегнат трилър "Урок" на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов. С него завършва серията от "нови български филми", прожектирани в лятното кино от миналата седмица - "С лице надолу", "Жената на моя живот", "Бартер" и "Джулай".

В петък, 29 юли, стартират и вечерите на българската класика в лятното кино. Тогава е прожекцията на "Вилна Зона" на режисьора Едуард Захариев с Катя Паскалева, Ицхак Финци, Наум Шопов и Стефка Берова в главните роли.

В събота, 30 юли, феновете на киното ще се посмеят от сърце с блестящата игра на Тодор Колев в "Двойникът". Зрителите ще могат да разгледат филма като съвкупност от запомнящи се реплики, както главният герой възприема организма като съвкупност от клтки. И ще си припомнят лафове като: "Знаеш ли, братчед, кое отличава хората от животните? Алкохолът! Нито едно животно не пие!" и умозаключението "Науката е като хорото - хванеш ли се веднъж - край!".

Неделя е запазена за тотален хит. Вечерта на 31 юли е отредена за още по-крилати фрази. Защото в лятното кино "И ние пушим цигари "Кент" и ядем бонбонки тик-так". Е, тук поне никой няма да бъде цакан с топла бира.

Ако някой си изпусне гласа от смях, спокойно може да се наведе да си го вземе, защото предстоят реплики като "Ай сиктир, ще й свиря десет дена под прозореца! Да не е Лайза Минели?" А пред нас отново ще блесне геният на Велко Кънев, Павел Попандов, Георги Мамалев, Филип Трифонов и Катерина Евро в "Оркестър без име".

От 4-и до 7-и август предстоят нови силни емоции с "Кит", "Куче в чекмедже", "С деца на море" и "Топло".

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама