Милица Гладнишка чете приказки с Президента


Милица Гладнишка чете приказки с Президента
Снимка: Sofia Valkova Studio

Тази неделя, 28 септември, в Борисовата градина, Милица Гладнишка – един от разказвачите в най-новия детския спектакъл „Приказки с оркестър“, ще се включи в инициативата „Чети с мен“, организирана от Министерство на културата под патронажа на Президента на Република България. Милица застава зад още една кауза, която подкрепя четенето и разказването на българско народно творчество и заедно с г-н Росен Плевнелиев ще участва във „верижно“ четене, за да сподели откъс от своя любима приказка.

„Аз обожавам българските народни приказки, омагьосва ме суровата, но богата фантазия на нашите предци. Обожавам и българския фолклор. Като посланик на „Приказки с оркестър“ много се радвам да се включа и в инициатива като тази.“ – споделя актрисата.

В момента Милица репетира усърдно за новия проект за деца – „Приказки с оркестър“, който ще бъде представен премиерно на 26 октомври в зала „България“. Спектакълът е създаден за деца от 3 до 11 годишна възраст по сюжета на българската народна приказка “Тримата братя и златната ябълка“. В него децата имат възможност да се запознаят с три изкуства – музика, театър и рисуване. На сцената Милица си партнира с актьора Иван Велчев, голям оркестър от класически и фолклорни инструменти, както и художници, които сътворяват приказката чрез картини. Представлението позволява в една по-непринудена, изключително забавна и достъпна форма децата да се запознаят с видовете музикални инструменти и тяхното звучене, да покаже как те променят обикновеното и го правят по-вълнуващо и вълшебно...

„Приказки с оркестър" не е концерт или опера, не е театър, нито анимационно филмче, а вълнуващо преживяване. Заповядайте на 26 октомври от 11:00 часа в зала „България", където най-интересна за децата ще бъде играта с въображението.

Снимка: Sofia Valkova Studio

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама