Малта спечели Детската Евровизия


Малта спечели Детската Евровизия
Снимка: Twitter

При перфектна организация и с много емоции премина тазгодишното издание на Детската Евровизия, което се проведе в София вчера. Песента “Not My Soul” на Дестини Чукуниере от Малта спечели първото място на конкурса, като събра 185 точки.

Малта вече е печелила този конкурс – през 2013 с песента на Гая Гауки – "The Start“ и има още две класирания в топ 5 – през 2008 с Даниел Теста и песента „Junior Swing“ и миналата година, когато страната беше домакин на конкурса и представителката им Федерика Фалцон завърши на 4-о място с песента „Diamonds“.

Второто място е за Mika от Армения (176 т.).

Участниците от България Габи и Иван и тяхната песен "Цветът на надеждата" пък се класираха на девето място с 62 точки. Най-много точки - 12, ни даде Ирландия.

България беше домакин на 13-то издание на конкурса за детска песен на Евровизия, който се проведе в “Арена Армеец”. Това стана възможно, след като през 2014 г. в Малта Крисия, Хасан и Ибрахим се класираха на второ място, а победителят - Италия, се отказа от организирането на песенния конкурс пред 2015 г.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама