Крисия ни представя на детската Евровизия


Крисия  ни представя на детската Евровизия

Крисия Тодорова ще представя България на финала на Детската Евровизия 2014, който ще се проведе на 15 ноември в Малта.

България се завръща на песенния конкурс за детска песен на Европейския съюз за радио и телевизия след две години отсъствие. Информацията беше съобщена на живо в Шоуто на Слави, където специален гост беше младата изпълнителка, представена лично от водещия и продуцент на предаването – Слави Трифонов.

Участието на страната ни става възможно благодарение на обединените усилия на БНТ и бТВ, в чийто ефир изгря звездата на Крисия.

Крисия Тодорова е родена в Разград и учи музика в центъра за работа с деца в Разград. Сегашната си известност тя дължи на участие в “Шоуто на Слави” в рамките на певческа надпревара. Благодарение на уникалния си глас и присъствие на сцената, певицата бързо покорява сърцата на милиони българи и тя става постоянно присъствие в предаването, с което получава възможност за редовни изяви в национален ефир. Тази година Крисия беше избрана да изпълни химна на България пред над 43 хиляди зрители на националния стадион “Васил Левски” преди двубоя от “Лига Европа” между Лудогорец (Разград) и Валенсия. Заедно с Крисия, на сцената на Детската Евровизия ще бъдат и малките пианисти от Шумен – Ибрахим и Хасан Игнатови.

Продуцентът на предаването Слави Трифонов заяви, че участието на Крисия ще бъде нейният следващ трамплин, като неговият екип вече е подготвил песента, с която ще се яви. Композицията няма да звучи “детски” по думите на водещия и ще плени сърцата на милиони европейци пред малкия екран. Трифонов добави още: “България е кауза и когато става дума за страната ни не може да се делим”. Той заяви още, че остават само формалности по уреждането на взаимоотношенията между EBU и БНТ от една страна и БНТ и BTV от друга.

 

България ще участва за четвърти път в паневропейската музикална надпревара за деца. Предишните ни опити бяха през 2007-а година с песента на Бон-Бон – “Бонболандия”, 2008-а с “Една мечта” на Кръстияна Кръствева и за последно “Супергерой” в изпълнение на Иван Иванов през 2011.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама