Картини от пясък оживяват в "Приказки с оркестър“


Картини от пясък оживяват в "Приказки с оркестър“

Приказката "Тримата братя и златната ябълка“ оживява пред погледа на децата и предизвиква въображението им чрез уникална художествена техника – рисуване с пясък. Този иновативен и не много популярен за родината ни стил е изключително впечатляващ и интересен.

В реално време публиката има възможност да проследи как пясъкът се превръща в живописни сцени, фигури и персонажи от приказката. Талантливият илюстратор, който застава зад идеята да възпроизведе тези интересни картини, е художникът София Илиева.

Завършила НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Анимация“, тя е отличена с няколко награди, включително и „Най-добър български филм - МФАФ„Златен кукер“ 2013, за дебютния си филм, в който използва именно техниката за рисуване с пясък.

„За мен пресъздаването на българския фолклор чрез това нетрадиционно изкуство, а именно картините с пясък, е голямо предизвикателство. Много се радвам, че ще съм част от проекта „Приказки с оркестър“ и ще имам възможност да запозная децата с една по-интересна и нестандартна художествена техника.“ – споделя София.

Премиерата на „Приказки с оркестър“ ще е на 26 октомври в зала „България“, където публиката ще се наслади на нечувани досега виртуозни изпълнения на музикантите от „Етно Класик Дрийм Оркестър“ с диригент Димитър Христов. Музиката за спектакъла е изцяло авторска и специално написана за представлението от композитора Костадин Генчев, познат от група „Булгара“, „Мистерията Еньовден“ и много други етно формации. Зад сценария и адаптацията на сюжета стои талантливият Евгений Джуров, който има дългогодишен опит в адаптацията на литературни и театрални текстове във Франция и България. Гласове на „Приказки с оркестър“ са актрисата и певица Милица Гладнишка и Иван Велчев, познат от дублираните от него детски анимационни герои.

„Приказки с оркестър" не е концерт или опера, не е театър, нито анимационно филмче, а вълнуващо преживяване. Билети може да намерите в мрежата на ticketpro и в мрежата на eventim.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама