Бейгъли с цвят на дъга


Бейгъли с цвят на дъга

Толкова са цветни, че изглеждат нереални! Все едно идват от приказния свят като този от филма "Чарли и шоколадовата фабрика" на Тим Бъртън, с любимеца ни Джони Деп, сещате се, нали? Истината е, че са съвсем реални и ги приготвят в пекарна в Бруклин, Ню Йорк, а напоследък нюйоркчани са пощурели по тях. Разбирам ги, цветните кулинарни шедьоври изглеждат така все едно човек държи в ръката си цялата дъга.

Твърдят, че са и уникално вкусни и се предлагат с множество различни пълнежи. Цветните вкусотии са само един от 30-те различни вида бейгъли, които Скот Росило, човекът, който ги е измислил, предлага в своята пекарна. Самият той споделя, че усвършенства рецептата за цветните бейгъли в продължение на 20 години, въпреки песимизма на приятелите му.

Скот е пример за човек, който истински харесва работата си и не се отказва докато не реализира всяка щура идея: "Когато съм навън, аз съм просто обикновен човек като всички останали, няма нищо специално свързано с мен. Но когато съм в пекарната и забърквам поредната смес за бейгъли и експериментирам с идеите и цветовете, тогава като, че ли се случва някаква магия и изведнъж мога да постигна всичко, което поискам. Измислянето и усвършенстването на рецептите е нещо като лична психотерапия. Всеки от нас се нуждае от занимание, което да го измъква от ежедневните му проблеми. Правенето на бейгъли е моят начин да преодолявам стреса и трудностите и да откривам вдъхновение."

Е ние, тук в София все още не сме открили някой като Скот, който може да приготви и да ни даде дъгата в ръцете ни, за да направи и нашия ден малко по-цветен и позитивен. Но докато го чакаме да се появи, имаме възможност да си подарим цял един ден, наситен с положителна емоция и обагрен в цветовете на дъгата. Чудите се как може да се случи това? Простичко е и е свързано с едно много ефирно и вдъхновяващо събитие - Фестивал на цветовете, който ще се състои за трети път в София на 25 юни. Запомнете датата и го посетете. Дори и само час, прекаран в цветната и позитивна атмосфера на фестивала, може да ви зареди с достатъчно енергия, която да ви мотивира да реализирате някоя ваша щура мечта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама