Арета Франклин се завръща с нов албум


Арета Франклин се завръща с нов албум

Арета Франклин, несравнимата "Кралица на соул музиката", се завръща с нов албум, озаглавен "Aretha Franklin Sings The Great Diva Classics“.

Албумът съдържа кавър версии на 10 любими песни на певицата: с откриващия запис на класиката от Ета Джеймс “At Last” до финалния - “Nothing Compares 2 U” на Шиниъд О’Конър.

Албумът излиза на 21 октомври.

Невероятното вокално майсторство на 72-годишната дива е пресъздадено в популярни "дива“ класики като "People" на Барбара Стрейзънд и "Midnight Train to Georgia" на Гладис Найт, през "I'm Every Woman" на Шака Кан (изпълнявана и от поп иконата Уитни Хюстън) и “No One” на Алиша Кийс, до химна "I Will Survive” на Глория Гейнър със семпли от “I’m Survivor” на Destiny’s Child. Следва класиката на The Supremes – “You Keep Me Hangin’ On” – като пиано партията е записана от самата Арета Франклин.

Ако подражението е форма на ласкателство, то Адел получи един от най-големите комплименти в кариерата си с кавър версията на Арета Франклин. Записът е пилотен сингъл от проекта и е най-съвременната песен в албума. В интерпретацията на "Rolling in the Deep", соул иконата включва още откъс от Мотаун класиката на Марвин Гей и Тами Терел - "Ain't No Mountain High Enough".

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама