Ал Бано и Ромина Пауър идват в България


Ал Бано и Ромина Пауър идват в България

Ал Бано и Ромина Пауър, две от най-големите италиански звезди за всички времена, ще се съберат отново за грандиозен BEST OF концерт на 16 декември в Арена Армеец.

В продължение на дълги години двамата бяха разделени и нямаха съвместни изяви. Специално за родната аудитория обаче те отново ще излязат заедно на сцената, за да изпълнят най-големите си хитове на живо, съобщиха организаторите от Жокер Медия и MOKO Solution. Това няма да е просто концерт, а събитие, което почитателите им чакат отдавна и ще помнят дълго време.

Ал Бано и Ромина Пауър са най-известният италиански дует в света! Двамата се запознават през 1967 г. по време на снимките на филма „Nel Sole“ и се женят три години по-късно. Ромина е дъщеря на холивудската легенда Тайрон Пауър и киното остава една от големите й страсти през целия й живот. До 1983 г. двамата с Ал Бано заснемат седем филма.

Музиката обаче е тази, която им носи най-големи успехи и ги прави известни в цял свят. Първият им съвместен проект „Dialogo“ излиза през 1975 г. и постига значителен успех. През 1982 г. дуетът чупи всички рекорди в родната Италия с цели четири парчета в Топ 10 на местните класации. През същата година Ал Бано и Ромина участват на фестивала Санремо с „Felicità“ и се класират на второ място. Песента става огромен хит в цяла Европа и продава зашеметяващите 6 милиона копия. Две години по-късно дуетът печели най-престижния италиански фестивал с „Ci sarà“ от албума „Effetto Amore“. Само малка част от другите им хитовете са "Sempre sempre", “Sharazan”, "Nostalgia Canaglia" и "Libertà". Те се знаят наизуст от различни поколения и все още са сред най-излъчваните парчета в радиостанциите по цял свят.

В началото на 1994 г. семейното щастие на двойката е помрачено от изчезването на най-голямата им дъщеря Иления Каризи в САЩ. Двамата отменят всичките си концерти и посвещават цялата си сила и енергия в нейното издирване, което за съжаление остава безрезултатно. Година по-късно издават последния си съвместен проект „Emozionale“, след което всеки тръгва по свой собствен път. Раздялата им е обявена официално от самия Ал Бано през 1999 г. в открито писмо до едно от най-известните италиански седмични издания. Като причина за отчуждението е посочено мистериозното изчезване на дъщеря им. По-късно Ромина се премества за постоянно в Щатите, а Ал Бано остава в Италия.

На 16 декември двамата отново ще се съберат на сцената на Арена Армеец, за да изпеят най-обичаните си парчета. Кой не знае „Libertà“, кой не е припявал на „Felicità“ и на още много други хитове от златната съкровищница на световната музика.

Билетите за концерта са на цени от 40 до 120 лева и вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и online ТУК .

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама