Звезди кърмят на публични места: защо не?!


Звезди кърмят на публични места: защо не?!

Когато става въпрос за кърмене, звездите не са много по-различни от нас - и огромен брой от тях го приемат за нещо напълно нормално (каквото всъщност е!) и не се притесняват да го правят навън и дори да споделят снимки.

Това им решение би могло да се определи като доста смело, тъй като докато обикновените майки споделят снимки на сучещите си бебчета само със семейство и тесен кръг от приятели, известните дами ги споделят с милиони фенове, пръснати из целия свят. Те не се притесняват и да говорят за самото кърмене като процес - плюсовете и минусите, какво им дава и отнема както емоционално, така и от чисто физическа гледна точка.

Въпреки че още се счита за табу сред някои кръгове, публичното кърмене не е нещо срамно. Майки, които го практикуват, са атакувани много често. Даже прекалено често.

Тази практика е разпространена и в социалните мрежи - Facebook например има дълга история на изтриване на снимки, показващи кърмещи майки, и блокиране на профилите, качили снимките. Същото е и с Instagram, където акаунтите направо се премахват. Такива действия карат майките да се чувстват сякаш правят нещо грешно, неморално, дори незаконно. Ето защо звездите, които "се осмеляват“ да излязат и да накърмят бебето си на улицата, да се снимат и да качат снимката във всички социални мрежи, където имат профил, са достойни за уважение - те вдъхват смелост у всяка майка, която бива назидавана от обществото.

Няма нищо неестествено и грозно в това да си майка. Ако не подкрепяш кърменето да обществени места, то не подкрепяш и кърменето изобщо. Никоя жена не може да предскаже кога бебето й ще огладнее. И когато това стане, кое е по-важно - да предпазиш онези, които са скандализирани, или да се погрижиш за детето си?

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама