От какво зависи трайността на брака


От какво зависи трайността на брака
Снимка: Thinkstock/Guliver

Американски учени установиха, че в семейния живот колкото по-щастлива е жената, толкова по-доволен е мъжът, съобщи в. "Дейли експрес".

"Мисля, че всичко се свежда до това, че когато жената е доволна от брака, тя прави много повече неща за съпруга си, а това се отразява положително върху живота му - каза д-р Дебра Кар от университета "Рътгърс". - Мъжете често си мълчат и дори да са нещастни в брака, жените и могат да не го разберат."

Изследването се различава от предишните по темата, защото са разгледани чувствата и на мъжете, и на жените, за да стане ясно как те влияят върху щастието на другия.

"И за двамата съпрузи успешният брак осигурява по-голямо чувство за щастие и удовлетвореност от живота" - каза д-р Кар.

Американските учени установиха също, че жените се разстройват от болестите на мъжете, но не и обратното. Причината е, че жените обгрижват мъжете си, докато ако съпругата се разболее, тя разчита предимно на дъщеря си.

Изводите от изследването са важни, защото качеството на брака се отразява върху здравословното състояние и щастието на възрастните хора. Поне единият от обхванатите в него двойки е бил на 60 или повече години, като са били женени от поне 39 години.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама