Дразнещите неща, които всяка млада майка прави


Дразнещите неща, които всяка млада майка прави
Снимка: Thinkstock/Guliver

Майчинството несъмнено е дълго чакан и бленуван момент за много жени. Повечето от тях са си представяли стотици пъти какви майки ще бъдат и вече имат ясно изградена представа за това. Обещават си, че няма да са досадни и обсебващи, че ще поддържат нормални социални контакти и т.н. Но когато малкото човече се появи на бял свят, нещата винаги се променят. Ето защо днес ще ви представим най-досадните неща, които много родители правят, а рядко си признават.

Хвалите детето си пред непознати. Има моменти, когато сте толкова заслепени от величието и интелекта му ("Тя може да каже цялата азбука ... назад!"), че е истинско изпитание да не споделите с всички, включително и със сервитьора в кафенето.

Говорите за физиологичните му нужди. Нека бъдем честни - детското акане съвсем не е тема табу, когато сте родител. Това е социално приемливо почти навсякъде и по всяко време. А и има толкова много за споделяне, че направо е грехота да задържите толкова важна информация само за себе си.

Споделяте постоянно в социалните мрежи. Сладките бебешки снимки предизвикват радост и вълнение у всички хора. Но когато това се случва по няколко пъти на ден, при това придружено от захаросани надписи, вече започва да става досадно. Впрочем, същото важи с пълна сила и когато се виждате със стари приятелки – да, те всички ще се радват да видят колко е пораснало малкото човече, но не и ако това означава да разгледат над 100 кадъра.

Водите го в изискан ресторант. Детегледачката е отменила ангажимента към вас в последния момент, но мисълта за поредната вечеря пред телевизора ви депресира до краен предел – това сигурно е позната картинка на много родители. Но проблемът няма да се разреши, ако най-малкият член на семейството ви прави компания в изискан ресторант.

Документирате всяка крачка на детето с вашия смартфон. Технологиите са наистина чудесно нещо, но това не означава, че камерата ви трябва да е включена постоянно, за да заснемете всяка крачка на вашия малчуган. Все пак, винаги ще се намерят поне няколко човека, които ще ви вземат за папарак.

Заемате целия тротоар. Денят е слънчев и идеален за разходка. За всяка майка това означава, че е време да „натовари” своето детенце в количката и да излезе на свеж въздух. Понякога в това приятно занимание се включва и четириногият космат любимец, а още по-често и друга млада мама, която се радва на хубавото време с нейното дете. Колкото и идилично да изглежда, повярвайте ни, на минувачите не им е никак лесно да заобикалят две майки с колички, в комплект с куче на каишка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама