Добри коледни инициативи


Добри коледни инициативи
Снимка: iStock/Guliver

Koлкото и да мрънкаме, че подобни неща се правят основно (или само) по Коледа, празникът и емоциите около него, семейният уют и компанията на близките ни карат да сме по-състрадателни, по-внимателни към другите, да се замислим. Ето и няколко от най-смислените коледни инициативи.

Започваме с творческа инициатива. От Национална асоциация за приемна грижа те канят да се включиш в кампанията Подари усмивка в Коледна кутия. Целта им е да зарадват деца в бедни семейства, чиито родители не са се отказали от тях а правят всичко по силите си, за да ги задържат у дома. Условията са прости: избери възрастта на детето, на което искаш да направиш подарък (0-1, 1-3, 4-7, 8-12, 13-15 или 16-18 годинки), а също и дали е за господин или госпожица. Опаковай изненадата, която си избрал (използвай здрава кутия - от обувки, малко кашонче или нещо, което обещава безаварийно пътуване), а ако имаш творчески настроен малчуган у дома - включи го в процеса и го помоли да направи картичка, например.

След това адресирай подаръка до Областната пощенска станция - Обработващ възел на адрес: 9700, гр. Шумен, ОПС ШУМЕН - ОВ, за Гинка Илиева, но не забравяй върху кутията (за да се избегне отварянето й) да опишеш възрастта и пола на детето. За всичко това имаш време до 13 декември -още 20 дни. Достатъчно са, за да избереш нещо от сърце, да отскочиш до най-близката пощенска станция и да направиш нещо добро в духа на празника. Повече информация за децата, логистиката, както и телефон за допълнителни въпроси ще откриеш във Facebook.     

ПРОЧЕТИ ЗА ОЩЕ ДОБРИ КАУЗИ ТУК!                                               

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама