Digital KidZ – мост между образованието, родителите и децата


Digital KidZ – мост между образованието, родителите и децата
Снимка: Thinkstock/Guliver

Твърде много теория. Неприложими знания. Прекалена натовареност. Нужда от езиково и дигитално обучение. Желание за повече извънкласна дейност. Познаваме ли наистина потребностите на децата и какво правим като родители и общество, за да ги удовлетворим?

На 16 май в Модерен театър - София предстои второто издание на Digital KidZ - конференцията, която хвърля мост между образованието, родителите, бизнеса и децата за каузата на по-добра комуникация и сигурност в ерата на технологиите.

"Вярваме, че игрите и дисплеите могат да бъдат приятел и вместо да ги забраняваме, можем да инвестираме усилия в това да възпитаваме децата в тяхната правилна употреба - също, както ги учим, че ножът може да ги пореже, но и могат да си приготвят вечерята с него," споделя Ивелина Атанасова, собственик на Newtrend Media Marketing Events, организатор на събитието.

Второто издание на Digital KidZ е посветено на тема "Образование" и как интернет предоставя инструменти и възможности, за да бъдат разширени образователните умения и компетенциите на децата, докато те играят и творят в свободното си време. Програмата отделя внимание на мисловните карти като образователен метод, на популярния design thinking модел, на образователните онлайн платформи.

Специално внимание тази година ще бъде отделено на дислексията като предизвикателство пред образователния процес.

Digital KidZ предвижда Форум, Изложение и Творчески работилници за деца на възраст 4 - 10 години.

За участие е необходима предварителна регистрация TУК.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама