Българката днес


Българката днес
Снимка: Тhinkstock

Българката днес може да се похвали с качества като увереност, самостоятелност и стремеж към личностно и обществено израстване. Това показаха резултатите от кампанията “Българката днес”, инициирана от шоколади Своге.

В продължение на три седмици интернет потребителите имаха възможност да отговорят на 21 въпроса, покриващи различни сфери – семейство, кариера, свободно време и личностна развитие.

В анкетата се включиха 5605 човека– предимно дами на различна възраст от цялата страна.

Резултатите бяха проследявани и анализирани от психолога и лайф коуч Александра Петрова, която отчете няколко важни и любопитни тенденции. По отношение на обществената си роля, българката днес изразява все по-свободно и без притеснение личното си мнение и вкус като дори се стреми да ги моделира и в близкото си обкръжение. Ако допреди години дамите са били склонни да се съобразяват с налаганото като норма от страна на роднини, близки и съседи, то днес те открито заявяват желанието си да се развиват в различни сфери и да влизат в различни роли – майка, професионалист, приятел, умеейки да ги свързват смислено и да ги правят по-пълноценни.

В кариерното си развитие българката също показва по-голяма целенасоченост като професионалните успехи заемат все по-важна част в ежедневието й. Това може да се обясни с желанието за независимост и търсене на по-голяма материална стабилност отделно от партньора.

Ролята на майка също отбелязва промяна. Модерната българска жена разполага с голямо количество информация и активно търси съвети. Така изгражда емоционално родителство с по-висока степен на компетентност, поставяйки личността на детето на предна позиция.

В отношенията си с партньора дамите у нас заемат активна страна. Те вече не са толкова патриархално настроени и твърдо вярват, че отношенията се градят от двама, а компромисите са необходимост, когато са двустранни.

Интересна тенденция се забелязва и по отношение на вкусовете. Зрелите и уверени жени се наслаждават на по-наситени и интензивни вкусове, търсейки преди всичко качество, а не количество.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама