7 съвета как да харчите по-малко в магазина


7 съвета как да харчите по-малко в магазина
Снимка: iStock/Guliver

Предлагаме ви няколко трика на психологическа основа, които ще ви помогнат да харчите по-малко в магазина.

Когато нямате намерение да купувате много неща, не взимайте количка, а предпочетете кошница. Иначе на подсъзнателно ниво може да се изкушите да напълните количката, в която имат повече място.

Някои хора обичат да се разхождат из супермаркета, като твърдят, че това им действа успокояващо. Колкото повече обаче стоим там, толкова по-голяма е вероятността да купим нещо, което не ни трябва в действителност. Така че се постарайте да ограничите времето.

Не пазарувайте през уикендите. Тогава в магазините има повече хора, а подсъзнателно ние сме склонни да се сравняваме с другите и да вземем повече неща, за да е и нашата количка/кошница толкова пълна, колкото на човека Х.

Правете си предварителни списъци с покупки и се придържайте строго към тях.

 

Секциите с млечни продукти и яйца често са в дъното на магазина, тъй като търговците разчитат на това, че взимаме тези продукти последни и за да стигнем до тях, минаваме пак покрай други стелажи и може да се присетим да грабнем още нещо. Избегнете това изкушение, като сложите първо тези продукти в кошницата.

Когато ви е възможно, не пазарувайте с децата си. Със сигурност ще ви се примолят да им купите нещо и ще ви е трудно да откажете.

Искате да си спестите време в кухнята, като купите нещо от топлата витрина? Имайте предвид, че супермаркетите често използват продукти с изтичащ срок на годност, за да приготвят тези ястия, а и им слагат леко завишени цени.

.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама