15 шантави суеверия за бременността и раждането


15 шантави суеверия за бременността и раждането
Снимка: Thinkstock/Guliver

Българите като цяло сме си суеверни натури и сме склонни да се подчиняваме на абсурдни неща, водени от страх да не се случи нещо лошо. Колкото здраво стъпила на земята да е една жена, бременността или по-скоро близките, които знаят за нея, определено могат да я изкарат извън равновесие с абсурдни суеверия, окултни практики и връзване на най-различни конци и прежди... Днес ще ви запознаем с най-шантавите и популярни сред тях, за да сте подготвени, когато един видите двете чертички или да си припомните тези забавни моменти от времето, когато сте били бременни.

След третия месец от бременността не трябва да криеш състоянието си, защото после детето трудно проговаря.

Когато видиш нещо за ядене, трябва задължително да го опиташ, за да не бъде детето злоядо. - Но после не се сърди, ако кантарът на лекаря не показва цифрите, които очакваш да видиш.

Ако коремът е по-заоблен, ще се роди момиче, ако е остър и издаден напред, ще се роди момче - Все пак, ние ви съветваме да се доверите на преценката на вашия доктор и резултатите от феталната морфология, вместо да разчитате на това суеверие :)

Преди раждането не бива да се приготвя нищо за бебето, в против случай ще се роди мъртво. - Това суеверие е от времето, когато е нямало болници и смъртността е била голяма. Към днешна дата всички семейства се презапасяват с дрешки, играчки и какво ли още не.

Първите покупки за бебето трябва да са сапунче - за да излезе лесно, шапка – за да е с главата напред и чорапки – за да е здраво – това е новата, обновена версия на горното поверие.

Не вдигай ръце нагоре нависоко (да простираш например), за да не е капризно детето.

Ако си подстригваш косата през 9-те месеца, ще „отрежеш“ мъжкото дойстойнство на детето, в случай, че е момиче – миглите ѝ.

На излизане от къщата към болницата трябва да оставиш вратите отворени, за да мине леко раждането.

Когато тръгнеш да раждаш, не трябва да казваш на никой, за да родиш безпроблемно. – друг е въпросът кой ще ше закара до болницата в такъв случай...

Никога не се перат дрехи във водата, в която е било изкъпано бебето – това води само до болести на детето. Водата се изхвърля извън къщата и коритото се изплаква четири пъти.

До 40-ия ден на детето не се оставят дрехи навън след залез слънце, за да не ги облече злото.

До 40-ия ден след раждането не се изнасят от къщи хранителни продукти, за да не е бедно и гладно детето.

До 40-ия ден да не се ходи на гости, за да не му се меси никой в живота.

Ако детето не може да заспи, се измива с топла вода, в която е измит сребърен пръстен. След това детето се избърсва само с лявата част на кърпата или на хавлията.

Ако бебчо се роди с трапчинки по бузите, означава че Богородица го е целунала.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама