Предимствата да бъдете без грим на първа среща


Предимствата да бъдете без грим на първа среща
Снимка: Thinkstock/Guliver

Помните ли своята първа среща? Притесненията около нея, въпросите "Какво да облека?”, "Как да се държа?”, "Какво да говоря, за да не ме помисли за глупава?” са само част от нещата, които я съпътстват.

Първата среща може да се окаже едно невероятно преживяване и да остави приятни спомени, а може и да бъде пълен провал. И голяма част от това дали ще има втора среща след първата, зависи от вас (е, и от мъжа, разбира се).

Всички знаем, че първото впечатление, което човек си създава за някого, с когото се запознава, се дължи на външния вид. Това обаче в никакъв случай не означава, че трябва да изглеждате като холивудска звезда, за да се харесате на своя избраник. Една от най-големите грешки на жените е, че опитвайки се да създадат добро впечатление в един мъж и да му се харесат, прекаляват с прическите и грима. А истината е, че представителите на силния пол харесват естествената красота, а не тоновете грим.

Гримът е просто една маска, под която скриваме физическите си несъвършенства, а много често точно те може да са причината някой да се влюби във вас.

Затова научете се да се харесвате естествена и следващият път, когато отивате на първа среща с новия ухажор, не слагайте грим (или поне не чак толкова много).

Това може би ви ужасява, но ние ще ви изброим няколко причини, поради които си струва да рискувате:

Ако се харесвате естествена, без грим, другите също ще ви харесват

Замисляли ли сте се дали наистина се чувствате по-красива и уверена, когато сложите "маската"? Погледнете се в огледалото – вие сте красива! И дори е по-вероятно някой да се влюби в усмивката ви, отколкото във фон дьо тена, гланца, спиралата или ярките сенки. А и човекът, с когото искате да се обвържете, трябва да ви хареса естествена, защото едва ли ще се будите до него с грим.

Ето защо трябва да пробвате следващия път, когато отивате на първа среща, да не си мацате лицето, а просто леко да го освежите. И не забравяйте: първо трябва вие сами да се харесате, за да ви харесат и другите.

Ако срещата върви добре, ще знаете, че това е заради вас самите, а не заради гримираното ви лице

Според едно скорошно проучване, умерените количества грим (малко спирала и нежен гланц, например) могат да увеличат привлекателността на жената и тя да изглежда нежна и уверена в очите на мъжа Ето още една причина да не слагате много грим на първа среща, ако искате да има втора.

Отивайки с изрисувано лице и секси дрешки, ще направите впечатление на типа мъже, които просто искат да се фукат, че излизат с готина мацка. Тези, които наистина си заслужават, които държат на вътрешната, а не само на външната красота, едва ли ще ви обърнат внимание.

Ако бъдете естествена, ще се държите естествено

Едно от нещата, които прави голямо впечатление на момчето, с което се срещате, е вашето държание и отношение. Ако сте прекалено притеснена или пък се държите неестествено, той веднага ще забележи това и ето я първата черна точка за вас.

За да се отпуснете и да бъдете себе си, влияние оказва външният вид. Когато се намацате с тонове грим и постоянно си мислите дали сте си изяла гланца или ви се е размазал черният молив, едва ли ще прекарате много приятна среща.

Затова момичета, махайте грима, бъдете естествени и ако мъжа ви хареса такива, значи може да ви оцени и ви заслужава, ако не - майната му, има и други мъже!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама