Как да не се държиш сякаш си му майка


Как да не се държиш сякаш си му майка
Снимка: Thinkstock/Guliver

Много жени сме склонни да се държим с половинките си сякаш сме им майки, което със сигурност ги дразни и може да застраши връзката ни. Ако не искате да му бъдете "мама”, не казвайте следните 7 фрази:

"Имаш нужда от подстригване."

Страхотно е, че искате приятелят ви да изглежда по най-добрия начин, но избягвайте да му давате непоискани съвети за неща, които той може да реши сам. Какво ако се харесва с по-дълга коса или е планирал да си запише час, точно преди да му напомните? Не бъдете дразнеща и го оставете сам да решава кога да отиде на фризьор.

"Прането трябва да е в коша.”

Гледането на купища мръсни дрехи може да е толкова вбесяващо, че сте придобили навика да ги събирате, след като половинката ви за пореден път ги хвърли на пода. Най-лесното решение – не го правете! Ако той иска чисти панталони, ще намери начин. Само защото мъжът ви се държи като дете, това не означава, че вие трябва да бъдете като негова майка.

"Време е да си лягаш.”

Освен ако нямате секси планове, е най-добре да избягвате фрази, които започват с "Време е да”, "Трябва да” и "Просто недей”. Вие не сте му майка, така че не трябва да го възпитавате.

"Мислиш да носиш това?”

Най-добрият начин да имате здрава и щастлива връзка е да избягвате критиките. Трябва да се обръщате към половинката си, без да го карате да се чувства зле. Въпреки че не е дете, понякога трябва да се отнасяте с него по-внимателно. Има и други начини да му подскажете, че дрехата, която е облякъл, не му отива.

"Трябва да направиш това!”

Може да имате дълъг списък със задачки, но ако звучите като хленчещия му шеф, със сигурност няма да го накарате да поиска да ви помогне. Не бъдете като мама, която казва на синчето си какво трябва да направи. Вместо да му нареждате или напомняте няколко пъти да свърши нещо, просто превърнете искането си във въпрос – "Лаптопът ни не работи. Искаш ли да го занесеш за ремонт или да го направя аз?”

"Не ставай, миличък.”

Нормално е от време на време да глезите половинката си. Но ако го правите прекалено често, той ще свикне. Ако не искате партньорът ви да се държи като възрастен, той няма да го прави. Хората изразходват само количеството усилие, което е необходимо, така че ако могат да поемат по мързеливия маршрут, ще го сторят. Може да мислите, че му давате това, което желае, но това, което всъщност иска един мъж, е жена, която уважава и за която трябва да се потруди.

"Не можеш да отидеш на мач, ще ходим на вечеря.”

Макар че обича да излиза с приятели ви, не трябва да правите планове, без да сте ги обсъдили заедно. Когато един човек взима всичките решения, това вече не е връзка, а диктатура.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама