20 трика за повече сексапил – незабавно


20 трика за повече сексапил – незабавно
Снимка: Thinkstock/Guliver

В ежедневието ни едва ли има толкова романтика, колкото в, да речем, един стар, черно-бял филм, или пък в реклама на магазин за бижута. Но пък коя от нас не би искала да се чувства зашеметяващо секси поне от време на време? Не е нужно да харчите купища пари и да се подлагате на скъпи процедури. Тези 20 прости съвета за красота ще ви помогнат да се почувствате по-секси и да добавите щипка филмова магия в живота си.

1. Сменете яркото си червено червило с нещо по-леко и фино. Червените устни са примамливи, но трудни за поддръжка, а и всички знаем какво се случва, когато червилото влезе в контакт с каквото и да е. Вместо това изберете балсам или червило в естествено розов нюанс с мек, кремообразен завършек.

2. Нанесете озаряващ лосион или хайлайтър върху деколтето си. Ключовата дума е озаряващ, а не блестящ – което може да изглежда евтино или проява на лош вкус. Номерът е да привлечем погледа към тази част на тялото, а не да изглеждаме като диско топка. Можете дори да използвате няколко капки олио за тяло за допълнителен блясък.

3. Когато слагате спирала, наблегнете на миглите във външния ъгъл на окото. Така очите ви ще изглеждат по-големи, като на сърна, без да се налага да използвате изкуствени мигли.

4. Дори и най-тънката, сплескана коса може да изглежда по-обемна с този трик: разтрийте малко пяна за коса или друг стилизиращ продукт за обем между дланите си. Нанесете по дължината на косата, а остатъка втрийте в корените. Срешете косата нагоре, а пътя обърнете в обратната посока на тази, в която обичайно го носите.

5. Нанесете съвсем малко хайлайтър в средата над горната си устна. Това ще привлече вниманието към устните ви, ще ги накара да изглеждат по-големи и по-очертани с минимални усилия.

6. Ако носите опушен грим, изберете по-дискретен вариант. Подобно на червеното червило, и силният грим, тип „Ким Кардашиян” е труден за поддържане, но няма нищо лошо в това да придадете малко повече дълбочина на погледа. Нанесете черен или тъмнокафяв молив по линията на миглите и размажете внимателно - за повече изразителност, без тонове грим.

7. Пръснете парфюм на тила си – и само там. Лесно е да прекалите с парфюма, без да искате, така че дръжте шишето на 10-15 см разстояние и пръснете само веднъж. Топлината на кожата ви ще излъчва аромата, но без да е натрапчиво.

8. Сложете неутрално матово червило, а в центъра нанесете съвсем малко хайлайтър. Това е най-добрият начин да накарате устните си да изглеждат сочни и секси.

9. Използвайте кремообразен руж за по-естествен, румен вид. Прахообразният руж може да стои на петна като тебешир, докато кремът прелива по-плавно и лицето изглежда озарено. Нанесете на бузите за малко цвят, или пък изтеглете нагоре към слепоочието за по-скулптиран вид.

10. Избягвайте тежкия фон дьо тен. Дори да имате петна или други проблеми за прикриване, нанесете тониран крем или ВВ крем и след това с коректор покрийте само проблемните зони. Тази техника позволява постигането на перфектен тен и същевременно естествен вид.

11. Ексфолиирайте устните си. Независимо дали използвате стара четка за зъби или нежен ексфолиант, това ще направи устните ви гладки и съблазнителни, както и подходяща основа за полагане на червило. Освен това търкането ще засили притока на кръв и те ще изглеждат по-обемни.

12. Ако носите косата си прибрана, пуснете няколко небрежни кичура около лицето за нежен и романтичен ефект. Ако е спусната – разрошете я. Това е много по-секси, отколкото изрядно направената прическа.

13. Лакирайте ноктите си в естествени цветове. Не дискриминираме ярките, но има нещо специално в бледите, телесни тонове, което кара ръцете и краката ви да изглеждат като подобрена, по-чиста и по-полирана версия на самите себе си. Хем са естествени, хем си личи, че полагате грижи.

14. Опитайте този ефект на „нахапани” устни – нещо като да сте смукали черешова близалка. Червило, балсам, дори кремообразен руж в малинови тонове са подходящи за постигане на този ефект. Нанесете с пръст малко количество чрез потупване, така че контурите да са меки, а не рязко очертани.

15. Вкарайте очната си линия в употреба. Всеизвестна истина е, че „котешкото око” е възможно най-секси грима. Не ни ли вярвате? Попитайте Брижит Бардо, София Лорен или Ана Карина. Използвайте течна или гел очна линия, като се придържате до линията на миглите за по-фин ефект, или я изтеглите малко повече към външния ъгъл на окото за по-драматичен вид.

16. С помощта на голяма мека четка нанесете на цялото лице меки прасковени и розови тонове. Тези два нюанса в комбинация дават лек бронзиращ ефект, който стопля кожата и я кара да изглежда „целуната от слънцето”.

17. Когато оправяйте косата си, използвайте повече пръсти и по-малко гребен. Гребенът сплесква косата и отнема от обема й, докато с пръсти се постига по-мека, естествена текстура, която мами да бъде докосната.

18. Блясък на правилните места – средата на носа, върховете на скулите, средата на брадичката, лопатките, ключиците. Нанесете малко прахообразен хайлайтър за ефирно сияние, което ще изведе сексапила ви на ново ниво.

19. Сложете перлени сенки само в центъра на клепача и разнесете. Златисти или шампанско тонове ще подчертаят всеки цвят очи и ще добавят изисканост по един мек и ненатрапчив начин.

20. Срешете косата с дълбок страничен път за малко повече мистериозност. Има нещо много „филм ноар” в коса, която пада и закрива половината лице, а другата част е прибрана зад ухото. Неустоимо.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама