10 знака, че сте в токсична връзка


10 знака, че сте в токсична връзка
Снимка: Thinkstock/Guliver

Трудно е да видим кое е най-добро за нас, когато инвестираме в една връзка. Не винаги е лесно да помним какви сме и какво искаме. Може да започнем да се губим, да забравяме да поставяме себе си и щастието си на първо място. Да, винаги трябва да се правят компромиси, но когато те станат прекалено много, отношенията ни с този човек нямат бъдеще. Не се заблуждавайте, че сте добре, че сте щастливи, ако следващите признаци се отнасят за вас.

1. Ревност 

Всички сме човешки същества, затова ревността ще се появи по някое време. Но неоправданата ревност вреди и на двамата. Ако си нямате доверие, няма защо да сте заедно.

2. Критика и презрение

Никой не е перфектен и колкото по-близки ставате с някого, толкова повече ще станат неговите несъвършенства. Няма нищо лошо в критиката, когато е направена положително. Когато тя се използва като начин за изразяване на презрение или пренебрежение, това може да накара другия да се почувства пренебрегнат и безполезен. 

3. Да спорите, без да комуникирате

Всички знаем, че взаимното крещене, няма да доведе до никъде. Нормално е да се разстроите и да спорите, но ако не комуникирате, не обсъждате как се чувствате, нищо няма да решите.

4. Негативна енергия

Ако се чувствате неудобно или напрегнати около някого, това се отразява на целия ви организъм. Негативизмът може да се отрази на вашето умствено, физическо и емоционално състояние.

5. Да се избягвате

Ако не искате да прекарвате времето си с някого, защо въобще сте с него.

6. Не сте себе си

Промяната неминуемо ще се случи. Когато сте във връзка, дори и двамата да се променяте, трябва да вървите в една посока. Ако една връзка ви променя, трябва само да ви направи по-добри, по-силни, да ви вдъхнови. Ако усещате, че се изгубвате и вече не се познавате, не е здравословно.

7. Мислите само как да го направите щастлив

Неговото щастие трябва да е свързано с вашето. Ако правите всичко, за да го зарадвате, но не получавате нищо в замяна, значи нещо не е наред. Щастието трябва да е взаимно.

8. Гледате в миналото вместо в бъдещето

Спомените са хубаво нещо, но ако не виждате вашето общо бъдеще, няма смисъл.

9. Нищо не правите, както трябва

Ако ви се струва, че всичко, което правите го дразни, че винаги е недоволен, трябва да разберете, че проблемът не сте вие. Нормално е в един момент да искате повече, но трябва и двамата да сте на една вълна.

10. Вече не сте щастливи

Погледнете се в огледалото. Какво виждате? Ако срещу вас няма една щастлива жена, е време за промяна.

 

 

Трябва да искате да направите вашия толкова щастлив, но тя трябва да бъде двупосочна улица. Щастието трябва да кажа своето щастие и обратно.
Ако сте постоянно се опитват да ги направят щастливи, но не получавате нищо в замяна, а след това нещо в цикъла е разединен. Щастието трябва да е взаимно
Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама