Връзка от разстояние – възможна!


   Връзка от разстояние – възможна!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Казват, че любовта не признава граници, че може да се справи с всичко. Но дали наистина е така?

Колкото и да си влюбен в някого, прекалено голямото разстояние между вас може да бъде едно трудно препятствие, с което не всеки би се справил. Понякога, колкото и хубава и стабилна връзка да имаме, съдбата ни изпраща изпитания.

Почти всеки от нас се е сблъсквал с връзката от разстояние в даден момент от живота си и може да каже, че това е едно от най-мъчителните неща. Ако сте се разделили с партньора си за няколко дни, седмици, дори месец, това може дори да подобри отношенията ви. Ще прекарате известно време разделени, ще си залипсвате, ще оцените какво имате и ще се обикнете още повече.

Но когато говорим за повече от месец, за доста повече, това вече не е никак лесно.

Не е и невъзможно, просто трябва да искате много силно да запазите връзката си и да полагате старание, както вие, така и другата страна. 

Първото най-важно нещо, което трябва да направите, е да погледнете реалността и да приемете, че ще сте разделени с вашия човек за известно време. Но това не означава да се отчайвате и да мислите за най-лошото, а напротив. Приемете това за едно малко изпитание за вашата любов и си мислете за момента, в който той отново ще е при вас.

Общувайте редовно

Днешните модерни времена ни предоставят толкова възможностти за общуване с половинката, която е далеч от нас, че дори няма да усетите, че сте разделени. Е, добре, физическо присъствие няма да има, но има телефони, интернет, видео разговори, които ще ви помогнат да преживеете времето, в което не сте с любимия.

Не забравяйте да общувате по всякакви начини, дори и това да са смс-и, с които да му напомняте, че не сте спрели да си мислите за него. Обаждайте му се, разказвайте какво сте преживели през деня, питайте го как е минал неговият, пуснете си любимата песен, четете книги заедно.

Ако и двамата положите необходимите усилия и не пренебрегвате необходимостта от честото общуване за развитието и заздравяването на връзката ви, то тя със сигурност може да оцелее, независимо от километрите, които ви разделят.

Не забравяйте и за телефонния секс, все пак не става само с приказки, трябва и да се действа!

Правете си изненади

Връзката от разстояние предразполага да развиете креативността си по отношение на правенето на подаръци и изненади. А кой не обича изненадите?

Може да му пишете любовни картички, да му пращате ваши общи снимки, за да си припомня хубавите моменти, които сте изживели, среднощните малко мръсни смс-и също са една приятна изненада.

Това е и едно от положителните неща на връзката от разстояние – оценявате онези малки неща и мигове от ежедневието, които споделяте и които сте приемали за даденост.

Може да изненадате любимия човек и с неочаквана визита. Ако той не е прекалено далеч (например в друг град), няма какво да му мислите – отидете и му се порадвайте. Той определено ще ви се зарадва. Може да прекарате един прекрасен ден само двамата.

Водете активен социален живот

Партньорът ви е далече, виждате се много рядко, липсва ви, чувствате празнота... И какво? Трябва да спрете да живеете ли? Разбира се, че не.

Намерете си занимания, които да ви развличат и да ви правят щастливи.

Любимият ви човек винаги ще ви липсва, но това не означава да станете асоциални и да прекарвате дните си пред компютъра или телефона, чакайки обаждане.

Разходките с приятелки, спортът и различни забави ще направят ситуацията много по-лека и дори няма да усетите как времето си минава и вашият човек много скоро ще се завърне.

Освен това, ако се занимавате с различни неща през свободното си време, винаги ще има какво да разкажете на половинката си, когато се чувате.

От друга страна ще осъзнаете, че животът не е само любов, не е само "тя и той”, има още хиляди неща, които могат да ви направят щастливи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама