Здравословни лакомства за Хелоуин


Здравословни лакомства за Хелоуин

Обикновено на Хелоуин се ядат много сладки и калорични лакомства, но ние ви предлагаме тази година да предложите на гостите си нещо здравословно. Разбира се, ако смятате утре, 31 октомври, да организирате парти.

Подбрахме няколко зловещи и тематични рецепти, които са вкусни, полезни и бързи, така че ще имате достатъчно време, за да се маскирате в желания образ (тук може да видите няколко идеи).

Ябълкова мумия


Изключително лесно – просто вземете няколко ябълки и ги обелете по този начин. Накрая сложете по две шоколадови кръгчета за очи.

Солени тикви


На Хелоуин със сигурност трябва да присъства тиква. Ние ви предлагаме да сварите малко тиква, да я пасирате с крема сирена и да оформите малки тиквички. Сложете за дръжка по една соленка от пълнозърнесто брашно.

Плодови шишчета с очички


Вземете няколко банана, нарежете ги на парчета и ги полейте с течен карамел/мед. След това ги поръсете с кокосови стърготини и им сложете по две желирани очички.

Яйца-паяци


Сварете няколко яйца, разрежете ги наполовина и смесете жълтъците с крема сирене, след което напълнете яйцата със сместа и поставете отгоре паяци, направени от черни маслини.

Чудовища от киви


Обелете кивитата, като оставите малко от кората за коса. Поставете парченца солети за уста и уши и по две шоколадови кръгчета за очи.

Яйца-дяволчета


Още едно предложение с яйца – сварете ги, пасирайте жълтъците с малко авокадо (може да прибавите и крема сирене). След това напълнете яйцата със сместа и поставете по две рогa, изрязани от червена чушка.

Зловещи ябълки


Изрежете ябълките, както е показно на снимката. Намажете отвътре с мед и поставете сурови ядки (най-добре белени бадеми) за зъби. Накрая сложете и по едно ягодово езиче.

Пълнени мандaринки


На Хелоуин обикновен се правят тиквени фенери, но вие може да изрежете по същия начин мандарини и да ги напълните с ядки, пресни и сушени плодове.

Сладки паяци


Нанижете на клечки за зъби стафиди. Вземете едно зърно от черно грозде и забодете в него клечките, които ще служат като крака на паяка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама