Шоколадов кейк с банан


Шоколадов кейк с банан

Нежният шоколадов кейк, хрупкавите бадеми, топящите се парченца шоколад и влажния, ароматен банан... истинска фантазия!

Необходими продукти:

125 г меко масло

1/2 ч.ч. захар

3 яйца

120 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. мляно еспресо

2 с.л. счукани бадеми

кора от половин лимон

2 с.л. натурално какао

100 г натурален шоколад

1 банан

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Разбийте мекото масло, заедно със захарта с помощта на миксер. Добавете едно по едно целите яйца, като разбивате между всяко на бавна скорост. В друга купа смесваме сухите съставки - брашното с бакпулвера, кафето, счуканите бадеми, кората от лимона и какаото. Внимателно ги изсипете в масления крем и разбъркайте добре. Нарежете шоколада на парченца и го разбъркайте леко в сместа.

Изсипете половината смес в на маслена и обилно набрашнена форма за кекс. Подредете отгоре кръгчета банан и ги покрийте с втората половина от сместа. Изпечете кекса в предварително загрята фурна около 50 минути, до готовност. Извадете го от формата и го оставете да се охлади напълно.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама