Пълнена целина по градинарски


Пълнена целина по градинарски

Сега е сезонът на целината, затова днес сме ви приготвили една вкусна рецепта с нея от приятелите ни vremezagotvene.bg. Корените на това растение имат диуретично действие, има и антиревматично действие и стимулира действието на централната нервна система.

Необходими продукти за 2 порции:

1 голяма глава целина

сол

1/2 лимон

200 гр гъби

250 гр кайма

1 филия хляб

1 яйце

черен пипер

1/4 връзка магданоз

1 с. л. олио

100 гр кашкавал

Начин на приготвяне:

Обелете целината, разполовете я. Сложете да заври вода с 3-4 ч.л. сол и половин лимон. Сварете целината за 15-20 мин. Охладете я със студена вода.

Нарежете гъбите на филийки, запечете ги на сух тиган. Накиснете хляба в малко студена вода, раздробете го. Омесете го с яйцето, каймата, сол и пипер, магданоза.

Издълбайте с лъжица сварената целина. Нарежете вътрешността на ситно и я прибавете към плънката заедно с гъбите.

Напълнете целината, сложете я в намазнена тава и поръсете с настърган кашкавал.

Печете в предварително загрята фурна 20 мин.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама