Питка с пълнеж от сушени домати


Питка с пълнеж от сушени домати

Една по-интересна и вкусна питка.

Необходими продукти за 1 кг тесто:

330 мл топла вода

3 с.л. слънчогледово олио

2 ч.л. сол

600 гр брашно

2 с.л. захар

1 ч.л. суха мая

Необходими продукти за пълнежа:

2 големи яйца

200 изкиснато краве сирене

1/3 ч.ч. сушени домати

2-3 стръка пресен копър

1/2 ч.л червен пипер

Приготвяне на тестото:

Смесете брашното, солта, захарта и сухата мая в голяма купа, направете малка дупка по средата и в нея изсипете водата. Месете докато се получи гладко тесто. Оставете да втаса на топло и сухо място поне половин час, докато тестото увеличи размера си двойно. Когато тестото е готово, можете да го разделите на две. Оставете настрана и пригответе пълнежа за 2-та тутманика.

Приготвяне на плънката :

Вземете необходимите продукти за плънката и ги сложете в чопъра. Няколко натискания на бутона и плънката ще бъде готова. Бързо, лесно, просто и доста чисто.

Тестото и плънката са ви готови. Вземете втасалото тесто и го разделете на две части. Вземете всяка от половините и я разточете във формата на правоъгълник. Намажете тестото с половината от приготвената плънка. Разпръснете ги равномерно по цялата повърхност на тестото. След като плънката е разпределена върху тестото, започнете от единия край на тестото и внимателно навийте на руло. Внимателно прикрепете краищата на рулото, за да не изтече плънката, При желание можете да разбиете едно яйце и да намажете повърхността на навитата пица, за да придобие повече блясък и златист загар. С другата половина направете същото. Пече се на загрята на 180 градуса фурна за около 30 - 40 минути, до придобиване на златист загар.

Източник: sweetchocolateheaven.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама