Миди Ахниста


Миди Ахниста

Да си приготвим миди в у дома e лесен начин да пренесем морския дух в града. Главният готвач на средиземноморския ресторант PepeNero в с. Лозенец ни предлага бърза рецепта, с която да впечатлите приятели или любимия човек.

Излишно е да споменаваме, че този изключително вкусен средиземноморски деликатес си подхожда с чаша добре изстудено бяло вино.

Необходими продукти:

400 гр миди с черупка

2 скилидки чесън

сокът от един лайм

30 мл узо

25 гр масло

10 гр кпър

сол по желание

Начин на приготвяне:

Сварете предварително мидите, след това ги задушете в маслото на тиган. Докато мидите се задушават, добавете и малко сол по желание. След като ги задушите, полейте с узото, за да ги ‘загасите’. Прибавяте чесъна и сока от лайм. Накрая, след като мидите са готови, малко преди да ги свалите от котлона, ги поръсете с копъра.

А ако все още не сте се потопили изцяло в градската динамика и минавате покрай с. Лозенец, заповядайте в ресторант PepeNero, където можете да се насладите на майсторски интерпретации на класически средиземноморски рецепти.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама