Гриловани рулца от тиквичка с козе сирене и аншоа


Гриловани рулца от тиквичка с козе сирене и аншоа

Всички сме опитвали най-различни предястия с гриловани тиквички - понякога в комбинация с крема сирене, друг път с млечен сос. Днес ще ви представим една по-нестандартна рецепта, която би впечатлила и най-капризните ви гости.

Необходими продукти:

4 бр. тиквички

1 кутия козе сирене Chevreux

1 консерва рибки аншоа

50 мл. зехтин

За поръсване:

пресен копър

каперси

Начин на приготвяне:

Измийте добре тиквичките. По желание ги обелете или запазете кората. Нарежете ги по дължина на ленти с дебелина 0,02 см., които ще гриловаме.

Загрейте тигана и капнете малко зехтин в него. Гриловайте парчетата тиквички от двете страни. Не ги солете. Прехвърлете козе сиренето в купичка и леко го размачкайте с вилица. Отворете консервата с аншоа.

Намажете лентите грилована тиквичка по дължина с фин слой козе сирене. Отгоре поставете половинка рибка аншоа. Навийте на рулце от тънката страна, към по-широката. Забодете вертикално клечка за зъби, за да държи рулцето завито и го прехвърлете в плато.

По същия начин навийте и останалите рулца. Поръсете с каперси и наситнен, пресен копър. Охладете и поднесете като мезе за чаша бяло вино.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама